Dūmo skonio trintų batatų sriuba su šonine

  • 3 dideli batatai ar jamsai
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 š. rūkytos paprikos
  • 1 š. čili miltelių
  • 1,4 l vištienos sultinio
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų
  • 2 š. alyvuogių aliejaus
  • 57 g sviesto
  • 1/2 š. rūkytos paprikos
  • 1 š. čili miltelių
  • 1/2 š. klevų sirupo
  • 1 vid. dydžio saldžiojo svogūno
  • 8 griežinėliai šoninės
  • 1 1/2 a. š. jūros druskos

Instrukcijos

  1. Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
  2. Nuskusti batatas ir supjaustyti 2,5 cm kubeliais. Vienu sluoksniu paskleisti kubelius kepimo skardoje (Gali prireikti dviejų kepimo skardų).
  3. Supjaustyti svogūną įketurias dalis ir sudėti  į  atskirą kepimo formą. Sudėti  česnaką. Gausiai pašlakstyti babatas, česnakus ir svogūnus alyvuogių aliejumi.
  4. Apibarstyti batatas, česnakus ir svogūnus druska ir pipirais pagal skonį, pamaišyti, kad padengtųdaržoves iš visų pusių.
  5. Tik batatas apibarstyti rūkyta paprika ir čili milteliais, pamaišyti, kad padengtų visą batatų paviršių.
  6. Kepti kiekvieną patiekalą 200°C temperatūroje 30 min.
  7. Šoninę supjaustyti vieno kąsnio porcijomis ir kepti ant vidutinės/padidintos kaitros, kol gruzdžiai apskrus. Išimti iš keptuvės į kitą indą.
  8. Pakepus daržoves 30 min, pamaišyti jas ir vėl kepti orkaitėje 20 min.
  9. Kol kepa daržovės, įpilti du puodelius vištienos sultinio į trintuvo ąsotį. Kai daržovės iškeps, sudėti  jas į sultinį trintuvo ąsotyje ir pasirinkti  „Soup”/Sriubos/ ar „Hot”/Karšta/ ar „90” ciklą  arba trinti High greičiu 90 sek.
  • Supilti batatų mišinį į puodą. Supilti likusį vištienos sultinį ir lėtai virti.
  • Lėtai virti sriubą 10 min ir sudėti šoninę.
  • Paruošti padažą iš paskutinių 4 ingredientų(sviestas, 1/2 š. rūkytos paprikos, 1 š.čili miltelių ir klevų sirupas) mažoje jkeptuvėje; kaitinti, kol pilnai
  • Patiekti sriubą dubenėlyje, pašlakstyti padažu.