Dūmo skonio trintų batatų sriuba su šonine

- 3 dideli batatai ar jamsai
- 4 skiltelės česnako
- 1 š. rūkytos paprikos
- 1 š. čili miltelių
- 1,4 l vištienos sultinio
- 1/2 a. š. juodųjų pipirų
- 2 š. alyvuogių aliejaus
- 57 g sviesto
- 1/2 š. rūkytos paprikos
- 1 š. čili miltelių
- 1/2 š. klevų sirupo
- 1 vid. dydžio saldžiojo svogūno
- 8 griežinėliai šoninės
- 1 1/2 a. š. jūros druskos
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
- Nuskusti batatas ir supjaustyti 2,5 cm kubeliais. Vienu sluoksniu paskleisti kubelius kepimo skardoje (Gali prireikti dviejų kepimo skardų).
- Supjaustyti svogūną įketurias dalis ir sudėti į atskirą kepimo formą. Sudėti česnaką. Gausiai pašlakstyti babatas, česnakus ir svogūnus alyvuogių aliejumi.
- Apibarstyti batatas, česnakus ir svogūnus druska ir pipirais pagal skonį, pamaišyti, kad padengtųdaržoves iš visų pusių.
- Tik batatas apibarstyti rūkyta paprika ir čili milteliais, pamaišyti, kad padengtų visą batatų paviršių.
- Kepti kiekvieną patiekalą 200°C temperatūroje 30 min.
- Šoninę supjaustyti vieno kąsnio porcijomis ir kepti ant vidutinės/padidintos kaitros, kol gruzdžiai apskrus. Išimti iš keptuvės į kitą indą.
- Pakepus daržoves 30 min, pamaišyti jas ir vėl kepti orkaitėje 20 min.
- Kol kepa daržovės, įpilti du puodelius vištienos sultinio į trintuvo ąsotį. Kai daržovės iškeps, sudėti jas į sultinį trintuvo ąsotyje ir pasirinkti „Soup”/Sriubos/ ar „Hot”/Karšta/ ar „90” ciklą arba trinti High greičiu 90 sek.
- Supilti batatų mišinį į puodą. Supilti likusį vištienos sultinį ir lėtai virti.
- Lėtai virti sriubą 10 min ir sudėti šoninę.
- Paruošti padažą iš paskutinių 4 ingredientų(sviestas, 1/2 š. rūkytos paprikos, 1 š.čili miltelių ir klevų sirupas) mažoje jkeptuvėje; kaitinti, kol pilnai
- Patiekti sriubą dubenėlyje, pašlakstyti padažu.