Receptai

Šaldytų ananasų ir kalendrų lazdelės

1/2 banano 3 š. blakinės kalendros 240 ml kokoso riešutų pieno 2 š. šviežių žaliųjų citrinų sulčių 400 g šaldytų ananasų gabaliukų 2 š. agavės nektaro (arba pagal skonį pasirinkto saldiklio) Instrukcijos Sudėti ingredientus į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti „Smoothie“/Glotnučiai/ ciklą arba trinti Medium greičiu 50-60 sek. Supilti į ledų formeles ir […]

Skaityti toliau

Džiovintos persikų ir braškių juostelės

60 ml agavės nektaro 1 š. šviežių citrinų sulčių 3 persikai, nulupti, be kauliukų ir ketvirčiuoti 600 g braškių be kotelių Instrukcijos Sudėti visus ingredientus į trintuvo ąsotį. Uždaryti dangtį ir pasirinkti „Batter|“/Tešlos gaminiai/ Supilti į kepimo popieriumi išklotą 30×40 cm kepimo skardą. Džiovinti masę orkaitėje 8–12 val., palaikant 80°C, arba maisto džiovinimo krosnelėje, kol […]

Skaityti toliau

„Blendec“ lietiniai

140 g miltų 1 š. ištirpinto sviesto 2 dideli kiaušiniai 180 ml pieno Instrukcijos Lietinių tešlą palaikyti šaldytuve 1 val. prieš kepant lietinius. Sudėti ingredientus į trintuvo ąsotį pagal išvardintą eiliškumą ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Batters“/Tešlos gaminiai/. Kaitinti keptuvę ar kepimo paviršių vidutine liepsną; patepti paviršių nedideliu kiekiu aliejaus. Vienam lietiniui įpilti ¼ tešlos […]

Skaityti toliau

Šaldytų uogų lazdelės

400 g braškių 50 g mėlynių 60 g aviečių 50 g gervuogių 60 ml vandens 5 š. smulkaus cukraus 6 š. paprasį graikiško jogurto 2 citrinos, išspaustos ir atskirtos Instrukcijos Supilti ½ citrinų sulčių, sudėti visas uogas, vandenį, 3 š.cukraus ir 2 š. jogurto į trintuvo ąsotį . Tvirtai uždėti  dangtį ir pasirinkti „Sauce“/Padažas/. Supilti mišinį […]

Skaityti toliau

Vaisių užkandžiai

450 g įvairių uogų 120 ml 100% vaisių sulčių 60 ml cukraus, medaus ar agavės 1 a. š. vanilės ekstrakto 3 š. želatinos arba 5 želatinos lapeliai Instrukcijos Sudėti uogas ir supilti sultis į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti „Smoothie“/Glotnutis/ ciklą. Jei norite pašalinti sėklas iš tiekiamo užkandžio, perkoškite sutrintą tyrę. Pakaitinti uogų […]

Skaityti toliau

Džiovintų kriaušių uostelės

3 vid. dydžio kriaušės, nulupto s, ketvirčiuoį s, be šerdies 1 š. citrinų sulčių 2 š. smulkaus cukraus Instrukcijos Sudėti ingredientus į Twister trintuvo ąsotį ar kokį kitą trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Trinti „Smoothie“/Glotnutisi/ ciklu arba Medium greičiu 50-60 sek. Supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą 30×40 cm. Džiovinti orkaitėje 8-12 val. […]

Skaityti toliau

Džiovintų obuolių juostelės

3 vid. dydžio obuoliai, nulupti, ketvirčiuoti, be šerdies 1 š. citrinų sulčių 2 š. smulkaus cukraus Instrukcijos Sudėti ingredientus į Twister trintuvo ąsotį ar kokį kitą trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Trinti „Smoothie“/Glotnutis/ ciklu arba Medium greičiu 50-60 sek. Supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą 30×40 cm. Džiovinti orkaitėje 8-12 val. 90 laipsniųtemperatūroje […]

Skaityti toliau

Šviežių gervuogių uogienė su čiobreliais

300 g gervuogių 100 g mėlynių 340 g medaus 1 a. š. šviežių čiobrelių 1 pk. pektino miltelių Instrukcijos Sudėti ingredientus į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti „Batters“/Tešlos gaminiai/  or trinti Medium Low (Speed 3 ar 4) greičiu 30 sek. Tinka vartoti iki trijų savaičių, laikant šaldytuve. Pastaba: Gaunasi 800 ml.

Skaityti toliau

Keksiukai su moliūgais ir bananais

2 a. š. kepimo miltelių 1/2 a. š. sodos 1 bananas 150 g rudojo cukraus 2 kiaušiniai 1/4 a. š. malto  cinamono 1/8 a. š. malto  muskaį 1/4 a. š. košerinės ar jūros druskos 240 ml moliūgo tyrės 100 g viso grūdo miltų 60 ml linų sėmenų Instrukcijos Įkaitinti orkaitę iki 80°C. Sudėti pirmus 4 […]

Skaityti toliau