Žaliųjų žirnelių sriuba

  • 2 skiltelės česnako
  • 1 vid. dydžio svogūnas, ketvirčiais
  • 240 ml kiaulės šoninės kubeliais
  • 2 morkos, stambiai supjaustytos
  • 2 salierų kotai, stambiai supjaustyti
  • 1 š. šviežių žaliųjų citrinų sulčių
  • 1,4 l vištienos ar daržovių sultinio
  • 450 g žaliųjų žirnių, skaldytų, nuplautų
  • 2 lauro lapai
  • 1 a. š. košerinės ar jūros druskos
  • 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  1. Sudėti česnaką ir svogūną į  trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti  „Pulse“/Plakti/ 4-5 k. kol ingredientai susmulkės.
  2. Dideliame troškintuve apkepinti česnaką, svogūną ir šoninę kubeliais, kol svogūnai taps permatomi ir šoninė apkeps.
  3. Sudėti morkas, salierus, įpilti pakankamai vandens, kad apsemtų daržoves, į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse“/Plakti/ 10-12 k., kol daržovės susmulkės.
  4. Nusunkti vandenį ir sudėti daržoves bei visus likusiusingredientus  į troškintuvą su svogūnais, česnaku ir šonine.
  5. Užvirinti, tada sumažinti kaitrą ir lėtai virti 1½-2 val. arba tol, kol suminkštės žirniai, jei reikia, įpilti dar vandens. Išimti lauro lapelius.
  6. Įpilti 2 puodelius sriubos į švarų trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti  “Sauces”/Padažai/.
  7. Supilti atgal į sriubą ir išmaišyti, kad sutirštėtų. Patiekti karštą.