Dūmo skonio paprikų padažas

- 80 ml alyvuogių aliejaus
- 60 ml vandens
- 3 š. balto distiliuoto acto
- 2 paskrudinti raudonieji pipirai, su išvalytu viduriu ir sėklomis
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 a. š. košerinės druskos
- 1/8 a. š. rūkytos paprikos
- 1/8 a. š. kajeno pipirų
Instrukcijos
- Sudėkite ingredientus į trintuvo ąsotį pagal išvardintą eiliškumą.
- Tvirtai uždėti dangtį ir pasirinkti “Dressings”/Užpilai/
Pastaba: Paprikos paskrudinimui, stipriai įkaitinti orkaitę, sudėti paprikas ant kepimo skardos ir kepti 4–6 min arba kol pajuoduos. Pasukti ir vėl kepti. Kartoti tol, kol visos paprikos pusės apskrunda. Ištraukti iš orkaitės ir sudėti į uždaromą indą 15 min, kad garas atklijuotų paprikos odelę. Švelniai nulupti paprikas. Prieš naudojant paprikas, reikia išimti sėklas ir vidaus masę.