Bulviniai blynai su špinataislagu

  • 2 riekelės viso grūdo kvietinės duonos, paskrudintos ir suketvirčiuotos
  • 300 ml šviežių špinatų, šiek tiek suspaustų
  • 180 ml neriebių pasukų
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 3 bulvės, keptos arba virtos,suketvirčiuotos
  • 3 skiltelės česnako, ketvirčiuotos
  • 1/4 a. š. košerinės druskos
  • 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 25 g parmezano sūrio
  • 40 g fetos sūrio
  • 1 1/2 a. š. alyvuogių aliejaus

Instrukcijos

  1. Sudėti skrudintą duoną į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti  „Pulse“/Plakti/ 6–8 k. arba kol gausis norimo rupumo trupinių masė. Supilti sutrintus trupinius į atskirą indą.
  2. Didelėje keptuvėje apkepinti špinatus ½ š.aliejaus, kol špinatai suminkštės.
  3. Sudėti špinatus, spinach, pasukas, kiaušinius, bulves, česnaką, druską, pipirus, Parmesan sūrį ir duonos trupinius  į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti  dangtį ir pasirinkti  „Sauces”/Padažai/.
  4. Sudėti feta sūrį, išmaišyti mentelės pagalba.
  5. Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  6. Keptuvėje įkaitinti 1 š.aliejaus. Šaukštu įdėti apie ⅓ puodelio masės.
  7. Apkepti iki rudumo iš abiejų pusių, apie 1–2 min.
  8. Paplotėlius sudėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepti 10 min.