Bulviniai blynai su špinataislagu

- 2 riekelės viso grūdo kvietinės duonos, paskrudintos ir suketvirčiuotos
- 300 ml šviežių špinatų, šiek tiek suspaustų
- 180 ml neriebių pasukų
- 2 dideli kiaušiniai
- 3 bulvės, keptos arba virtos,suketvirčiuotos
- 3 skiltelės česnako, ketvirčiuotos
- 1/4 a. š. košerinės druskos
- 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 25 g parmezano sūrio
- 40 g fetos sūrio
- 1 1/2 a. š. alyvuogių aliejaus
Instrukcijos
- Sudėti skrudintą duoną į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse“/Plakti/ 6–8 k. arba kol gausis norimo rupumo trupinių masė. Supilti sutrintus trupinius į atskirą indą.
- Didelėje keptuvėje apkepinti špinatus ½ š.aliejaus, kol špinatai suminkštės.
- Sudėti špinatus, spinach, pasukas, kiaušinius, bulves, česnaką, druską, pipirus, Parmesan sūrį ir duonos trupinius į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir pasirinkti „Sauces”/Padažai/.
- Sudėti feta sūrį, išmaišyti mentelės pagalba.
- Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
- Keptuvėje įkaitinti 1 š.aliejaus. Šaukštu įdėti apie ⅓ puodelio masės.
- Apkepti iki rudumo iš abiejų pusių, apie 1–2 min.
- Paplotėlius sudėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepti 10 min.