Naujas dėmesio vertas desertas – naminis juodojo šokolado pudingas

Pasiruoškite „Blendtec“ smulkintuvą, perskaitykite pateiktą receptą ir pasigaminkite juodojo šokolado pudingą.
Ingredientai
- 1 ½ puodelio juodojo šokolado gabaliukų
- 3/4 puodelio natūralaus nesaldinto minkšto žemės riešutų sviesto (vieninteliai ingredientai turėtų būti žemės riešutai ir druska; galite naudoti ir saldintą, tačiau pudingas gausis šiek tiek saldesnis)
- 2 dideli kiaušiniai (geriausia naudoti laisvai laikomų vištų kiaušinius)
- 2 arbatiniai šaukšteliai gryno vanilės ekstrakto
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1½ puodelio riebios grietinėlės (nekeiskite jos pienu, nes pudingas nepavyks)
Ruošimas
- Sudėkite šokolado gabaliukus, kiaušinius, vanilę ir druską į blenderį ir maišykite 2 minutes, kol šokoladas bus visiškai susmulkintas.
- Nedideliame puode pakaitinkite grietinėlę, kol pradės kilti burbuliukai.
- Karštą grietinėlę supilkite ant šokolado ir kiaušinių masės. Sudėkite žemės riešutų sviestą.
- Vėl maišykite blenderiu 3 minutes, kad šilta grietinėlė ištirpintų šokoladą ir žemės riešutų sviestą bei pakaitintų kiaušinius. Palaukite, kol visi ingredientai gerai susimaišys ir pavirs šilkine blizgia mase (apie 3 minutes).
- Supilstykite į atskirus pudingo indelius ir prieš patiekdami palikite 30 minučių atvėsti (atvėsusi masė sutirštės).
- Likusį pudingą galima uždengti ir laikyti šaldytuve iki trijų dienų. Tačiau dėl žemės riešutų sviesto šaltai laikomas pudingas sutirštės. Prieš patiekdami palaikykite maždaug 20 minučių kambario temperatūroje, kad desertas vėl taptų tobulos šilkinės tekstūros.
Patarimai ir pakaitiniai produktai
Pateiktas receptas yra gana paprastas ir aiškus. Tačiau gamindami pudingą galite pasinaudoti keliais mūsų patarimais ir įtraukti pakaitinius produktus, kad išgautumėte kitokį deserto poskonį.
- Sodresniam šokolado skoniui suteikti naudokite ne tik šokoladą, bet ir kakavą.
- Juodojo šokolado gabaliukus pakeitus pusiau saldžiu šokoladu, pudingas bus švelnesnio skonio.
- Deserto skonį pagyvinsite įbėrę truputį maltos kavos.
- Taip pat galite įpilti šlakelį burbono ir pagaminti nuodėmės vertą skanėstą tik suaugusiesiems.
- Jei norite labai greitai atšaldyti pudingą, supilkite jį į didelę negilią skardą. Visą pudingo paviršių būtinai uždenkite plastikine plėvele arba vaškiniu popieriumi, kad nesusidarytų plutelė.
Juodojo šokolado pudingo priedai
Juodojo šokolado pudingas jau ir taip yra pasakiško skonio desertas. Tačiau jį galima dar labiau paskaninti įvairiais priedais. Jei manote, kad su šokoladu dera tam tikri priedai, juos galite uždėti ant pudingo viršaus ar net į jį įmaišyti.
Keli populiarūs pudingo priedai:
- Pabarstukai
- Šokolado gabaliukai
- Saldžiųjų batonėlių trupiniai
- Plakta grietinėlė, riešutai ir vyšnia – pudingas „Sundae“
- Sausainių trupiniai ir j formos guminukai – „Purvo puodeliai“
- Karamelinis padažas ir pekano riešutai – pudingas „Vėžlys“
- Braškės
- Avietės
- Bananai
Naudodami minėtą receptą ir Blendtec naminį juodojo šokolado pudingą pasigaminsite kaip niekad lengvai, bet kada jo užsigeidę. Tiesiog sudėkite visus ingredientus, sumaišykite ir mėgaukitės šiuo paprastu, bet neįtikėtinai skaniu desertu. 😋