Meistriškumo klasė naminių ledų mėgėjams, arba penki vasariškų burnoje tirpstančių ledų receptai

Kokia vasara be ledų!? Turint „Blendtec“ trintuvą, nereikia eiti ledų į parduotuvę ar laukti kurjerio. Nuostabaus skonio ledų galima greitai ir labai lengvai paruošti ir namuose – tereikia paspausti ledų gaminimo mygtuką!
Staigmena visai šeimai
Jei manote, kad ledus galima paruošti tik iš vaisių ar uogų ir kitų saldžių ingredientų, tuomet pats metas išbandyti šį receptą. Šio recepto akcentas – špinatai. Špinatai ledams suteikia ne tik puikią spalvą – jie yra supermaistas, kuriame gausu sveikų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, geležies, magnio ir kalio. Jie turi didelę maistinę vertę, bet mažai kalorijų, todėl puikiai tinka ledams!
Sudėtis
- 60 ml agavų sirupo
- šiek tiek vanilės ekstrakto
- 200 ml migdolų pieno
- 35 g avokadų
- 800 g ledo kubelių
- 5 didelės saujos šaldytų špinatų
- 4 dl vanilės skonio baltymų miltelių
Darykite taip:
Sudėkite visus ingredientus į „Blendtec“ trintuvą ir įjunkite ledų režimą. Jei jūsų „Blendtec“ trintuvas šio režimo neturi, trinkite mažu greičiu 15 sekundžių, o paskui dar 30 sekundžių vidutiniu greičiu. Priklausomai nuo norimos konsistencijos, galite naudoti ir pulsavimo funkciją.
Ledai, kuriems abejingų nebūna
Neįtikėtina, bet šie ledai patinka ir smaližiams, ir tiems, kas saldumynų nemėgsta. Panašu, kad ledų, šokolado ir mėtų derinys bus populiarus ilgai!
Sudėtis:
- 30 ml pieno
- 30 ml plaktos grietinėlės
- 85 g kondensuoto pieno
- 0,5 arb. š. vanilės ekstrakto
- 0,25 arb. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 450 g šaldyto pieno kubelių (pieną supilkite į ledo kubelių indą ir užšaldykite)
- 60 g šokolado
- 1 arb. š. pipirmėčių ekstrakto
- 3 saujų šaldytų smulkių špinatų
Darykite taip:
Sudėkite visus ingredientus į „Blendtec“ trintuvą ir įjunkite ledų režimą. Jei jūsų „Blendtec“ trintuvas šio režimo neturi, trinkite mažu greičiu 15 sekundžių, o paskui dar 30 sekundžių vidutiniu greičiu. Priklausomai nuo norimos konsistencijos, galite naudoti ir pulsavimo funkciją.
Dar geriau nei braškės!
Kas nemėgsta braškių? O kas gali būti dar geriau už braškes? Teisingai – braškių ledai! Braškėse yra daug naudingo vitamino C, jos taip pat gerina virškinimą. Taigi, kodėl po valgio nepasimėgavus braškių ledais! Žinoma, tai taip pat ypatingas desertas vasaros vakarėliams ir puikus priedas prie blynų sekmadienio rytą.
Sudėtis:
- 1 š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 170 g šaldytų braškių
- 1,5 š. cukraus
- 115 ml pieno
- 115 ml plaktos grietinėlės
- 80 ml kondensuoto pieno
Darykite taip:
Sudėkite visus ingredientus į „Blendtec“ trintuvą ir įjunkite ledų režimą. Jei jūsų „Blendtec“ trintuvas šio režimo neturi, trinkite mažu greičiu 15 sekundžių, o paskui dar 30 sekundžių vidutiniu greičiu. Priklausomai nuo norimos konsistencijos, galite naudoti ir pulsavimo funkciją.
Dėmesio! Šie ledai yra maloniai minkšti. Jei norite tvirtesnės konsistencijos, ledus trumpam įdėkite į šaldiklį.
Gaivus kąsnelis!
Tiems, kas mano, kad ledai visada turi būti gaivaus skonio, šią vasarą rekomenduojame išbandyti ypač malonaus skonio citrininius ledus! Jie pažadina skonio receptorius ir maloniai vėsina karštą vasaros dieną.
Sudėtis:
- 30 ml pieno
- 30 ml plaktos grietinėlės
- 85 g kondensuoto pieno
- 0,5 arb. š. vanilės ekstrakto
- 80 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 arb. š. nutarkuotos citrinos žievelės
- 400 g šaldyto pieno kubelių (pieną supilkite į ledo kubelių indą ir užšaldykite)
Darykite taip:
Sudėkite visus ingredientus į „Blendtec“ trintuvą ir įjunkite ledų režimą. Jei jūsų „Blendtec“ trintuvas šio režimo neturi, trinkite mažu greičiu 15 sekundžių, o paskui dar 30 sekundžių vidutiniu greičiu. Priklausomai nuo norimos konsistencijos, galite naudoti ir pulsavimo funkciją.
Bananai, visai nepanašūs į bananus
Šie ledai tikrai patiks ir veganams, ir kitiems smaližiams. Jie patiks net ir nemėgstantiems saldaus bananų skonio, nes sušalę bananai įgauna visai kitą tekstūrą.
Sudėtis:
- 500 g šaldytų bananų (nulupkite, supjaustykite ir palaikykite šaldiklyje mažiausiai tris valandas)
- 4 š. augalinio pieno
Darykite taip:
Sudėkite visus ingredientus į „Blendtec“ trintuvą ir įjunkite ledų režimą. Jei jūsų „Blendtec“ trintuvas šio režimo neturi, trinkite mažu greičiu 15 sekundžių, o paskui dar 30 sekundžių vidutiniu greičiu. Priklausomai nuo norimos konsistencijos, galite naudoti ir pulsavimo funkciją.
Rekomenduojami įrašai

Blendtec keitimo kampanija – naujasis Blendtec su nuolaida nuo 15 %!
Ar Jūsų virtuvės spintelėje stovi senas, pavargęs blenderis, mikseris ar kitas ilgai nenaudotas virtuvės prietaisas? Dabar pats tinkamiausias metas jį oriai išleisti į pensiją ir pasitikti naują erą su galingu ir patikimu …

Vitamino D svarba ir vartojimas
Kas yra vitaminas D ir kodėl jis svarbus? Vitaminas D, ypač jo D3 forma (cholekalciferolis), yra mikroelementas, kurį žmogaus organizmas gauna ir su maistu, ir jį sintetindamas odoje, veikiamas saulės UV-B spinduliuotės. …