KREMINĖ GRYBŲ SRIUBA
Rudens grybų sezonas – pats tinkamiausias metas gaminti kreminę ir kvapnią sriubą!
Ingredientai:
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 4 smulkintos česnako skiltelės
- 2 susmulkinti porai
- 300 g susmulkintų baravykų arba pievagrybių
- 500 ml vištienos sultinio
- 250 ml 10% arba 35% riebumo grietinėlės
- 0,5 a.š. druskos
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas:
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir porą, patroškinkite 3 minutes.
- Suberkite susmulkintus grybus ir pakaitinkite dar 2 minutes.
- Į keptuvę supilkite sultinį, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 5 minutes.
- Viską smulkinkite dideliu greičiu 90-180 sekundžių.
- Į sriubą įpilkite grietinėlės ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Patiekdami papuoškite laiškiniais česnakais.