Ramen

„Ramen“ – tai japoniška makaronų sriuba, kurią labai lengvai galima paruošti su blendtec smulkintuvu.

Jums reikės:

  • 750ml vištienos arba daržovių sultinio
  • 2 skiltelių česnako
  • 2.5cm gabalėlio nulupto imbiero
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. sezamų aliejaus
  • 1 a.š. miso pastos
  • Druskos ir pipirų

Priedai:

  • 200g rameno makaronų
  • 2 virti kiaušinių
  • Smulkintų svogūnų laiškų
  • Sezamo sėklų
  • Jūros dumblių lapelių
  • Keptų ir susmulkintų grybų
  • Keptos ir susmulkintos vištienos, kiaulienos arba tofu

Gaminimas:

1. Sriubos pagrindui supilkite sultinį, česnaką, imbierą, sojų padažą, sezamų aliejų ir, jei norite, miso pastą ir smulkinkite dideliu galingumu 2–3 minutes. Supilkite mišinį į puodą ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Kol sultinys verda, paruoškite makaronus kitame inde pagal nurodymus ant pakuotės. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.

3. Makaronus padalinkite į 4 dubenėlius, užpilkite sultiniu ir galiausiai sudėkite priedus. Papuoškite svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.