Baltyminis batonėlis

  • 150 g migdolų, mirkytų 3 val., nusausintų
  • 70 g pekano riešutų
  • 120 ml filtruoto vandens
  • 150 g datulių
  • 1 š. čia sėklų
  • 35 g avižų kruopų
  • 2 š. tarkuoto kokoso
  • 1 š. kakavos miltelių

Instrukcijos

  1. Įkaitinti orkaitę iki 100°C.
  2. Sudėti migdolus, pekano riešutus ir ¼ vandens į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Trinti Low greičiu 20 sek.
  3. Sudėti likusius ingredientus  į  trintuvo ąsotį pagal išvardintą eiliškumą ir tvirtai uždėti dangtį. Trinti Low greičiu 30 sek.
  4. Patepti riebalais 20×20 cm kepimo skardą ir sudėti paspaudžiant visą masę į skardą.
  5. Kepti 50 min.
  6. Pilnai atvėsinti ir supjaustyti į 8 gabaliukus 5×10 cm.
  7. Suvynioti maistine plėvele ir suvartoti per 3 d. arba užšaldyti ir suvartoti per 1 mėn.