Baltyminis batonėlis

- 150 g migdolų, mirkytų 3 val., nusausintų
- 70 g pekano riešutų
- 120 ml filtruoto vandens
- 150 g datulių
- 1 š. čia sėklų
- 35 g avižų kruopų
- 2 š. tarkuoto kokoso
- 1 š. kakavos miltelių
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 100°C.
- Sudėti migdolus, pekano riešutus ir ¼ vandens į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Trinti Low greičiu 20 sek.
- Sudėti likusius ingredientus į trintuvo ąsotį pagal išvardintą eiliškumą ir tvirtai uždėti dangtį. Trinti Low greičiu 30 sek.
- Patepti riebalais 20×20 cm kepimo skardą ir sudėti paspaudžiant visą masę į skardą.
- Kepti 50 min.
- Pilnai atvėsinti ir supjaustyti į 8 gabaliukus 5×10 cm.
- Suvynioti maistine plėvele ir suvartoti per 3 d. arba užšaldyti ir suvartoti per 1 mėn.