Bananų duona

- 2 bananai, trinti ir sunokę
- 2 dideli kiaušiniai
- 120 ml neriebaus vanilinio jogurto
- 75 g smulkaus arba turbinado cukraus
- 60 ml kokoso riešutų aliejaus
- 1 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
- 210 g paprastų arba viso grūdo miltų
- 1 a. š. sodos
- 1 a. š. košerinės druskos
- 75 g graikinių riešutų (nebūtina)
- 75 g šokolado drožlių (nebūtina)
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 80°C.
- Sudėti pirmus 6 ingredientus į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti „Batters”/Tešlos gaminiai/ ciklą arba trinti Medium/ Medium-Low greičiu 30 sek.
- Sudėti likusius ingredientus ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse”/Plakti/ 3–5 k. arba kol sausi ingredientai susimaišo į vientisą masę; nerekomenduotina per daug sutrinti.
- Jei naudojamos riešutų ar šokolado drožlės, sudėti į trintuvą ir paspausti „Pulse”/Plakti/ 2-3 k., kad išsimaišytų.
- Supilti tešlą į riebalais išteptą 20x 10 cm duonos kepimo formą.
- Kepti 50–60 min.
- Leisti pilnai atvėsti, supjaustyti į 12 riekelių.