Bananų duona

  • 2 bananai, trinti ir sunokę
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 120 ml neriebaus vanilinio jogurto
  • 75 g smulkaus arba turbinado cukraus
  • 60 ml kokoso riešutų aliejaus
  • 1 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
  • 210 g paprastų arba viso grūdo miltų
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. košerinės druskos
  • 75 g graikinių riešutų (nebūtina)
  • 75 g šokolado drožlių (nebūtina)

Instrukcijos

  1. Įkaitinti orkaitę iki 80°C.
  2. Sudėti pirmus 6 ingredientus į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti „Batters”/Tešlos gaminiai/ ciklą arba trinti Medium/ Medium-Low greičiu 30 sek.
  3. Sudėti likusius ingredientus ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse”/Plakti/ 3–5 k. arba kol sausi ingredientai susimaišo į vientisą masę; nerekomenduotina per daug sutrinti.
  4. Jei naudojamos riešutų ar šokolado drožlės, sudėti į trintuvą ir paspausti „Pulse”/Plakti/ 2-3 k., kad išsimaišytų.
  5. Supilti tešlą į riebalais išteptą 20x 10 cm duonos kepimo formą.
  6. Kepti 50–60 min.
  7. Leisti pilnai atvėsti, supjaustyti į 12 riekelių.