Beveik „Nutella“

  • 120 ml ištirpinto kokosų aliejaus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 225 g cukraus pudros
  • 300 g skrudintų lazdyno riešutų
  • 50 g kakavos miltelių

Instrukcijos

  1. Supilti kokoso aliejų bei suberti lazdyno riešutus į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždaryti dangtį. Trinti Low /žemu/ greičiu 15 sek., o po High /dideliu/ greičiu 35 sek. (kol bendras trynimo laikas parodys 50 sek.).
  2. Sustumti masę į ąsočio centrą ir tvirtai uždaryti dangtį.
  3. Trinti vidutiniu /Medium/ greičiu 50 sek. Vėl pamaišyti, sustumiant link centro, uždėti dangtį, ir taip pakartoti šį procesą dar du kartus.
  4. Suberti kakavos miltelius, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą į ąsotį ir tvirtai uždaryti dangtį. Trinti vidutiniu /Medium/ greičiu 50 sek.
  5. Laikyti šaldytuve sandariame indelyje 4-6 savaites. Prieš naudojant pašildyti iki kambario temperatūros.

Lazdyno riešutų paskrudinimui:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 80°C.
  2. Paskleisti lazdyno riešutus ant kepimo popieriaus ir skrudinti, kol paruduos, apytiksliai 8-10 min. Kad paskurdinimas būtų lygus, po 4-5 min.permaišyti riešutus ir skrudinti toliau.
  3. Atvėsusius lazdyno riešutus suvynioti į virtuvės rankšluostį ir patrinti, kad atsiskirtų riešutų odelė.

Pastaba: Jei naudosite Twister trintuvo ąsotį, per pusę sumažinkite ingredientų kiekį.