„Blendec“ lietiniai

- 140 g miltų
- 1 š. ištirpinto sviesto
- 2 dideli kiaušiniai
- 360 ml pieno
Instrukcijos
- Lietinių tešlą palaikyti šaldytuve 1 val. prieš kepant lietinius.
- Sudėti ingredientus į trintuvo ąsotį pagal išvardintą eiliškumą ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Batters”/Tešlos gaminiai/.
- Kaitinti keptuvę ar kepimo paviršių vidutine liepsną; patepti paviršių nedideliu kiekiu aliejaus.
- Vienam lietiniui įpilti ¼ tešlos puodelio į keptuvės vidurį ir lengvai pasukioti, kad tešla pasiskirstytų plonu sluoksniu. Kepti 1 min arba kol paviršius ims džiūti, o apačia švelniai paruduos.
- Apversti ir kepti dar 30 sek. Kartoti procesą, įpylus naują lietinį.
- Iškeptus lietinius sudėti vienas ant kito, į tarpą įdedant kepimo popieriaus, kad lietiniai nesuliptų.
- Įdaryti norimais produktais bei pabarstyti mėgstamais pabarstukais.