„Blendec“ lietiniai

  • 140 g miltų
  • 1 š. ištirpinto sviesto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 360 ml pieno

Instrukcijos

  1. Lietinių tešlą palaikyti šaldytuve 1 val. prieš kepant lietinius.
  2. Sudėti ingredientus į trintuvo ąsotį pagal išvardintą eiliškumą ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Batters”/Tešlos gaminiai/.
  3. Kaitinti keptuvę ar kepimo paviršių vidutine liepsną; patepti paviršių nedideliu kiekiu aliejaus.
  4. Vienam lietiniui įpilti ¼ tešlos puodelio į keptuvės vidurį ir lengvai pasukioti, kad tešla pasiskirstytų plonu sluoksniu. Kepti  1 min arba kol paviršius ims džiūti, o apačia švelniai paruduos.
  5. Apversti ir kepti dar 30 sek. Kartoti procesą, įpylus naują lietinį.
  6. Iškeptus lietinius sudėti vienas ant kito, į tarpą įdedant kepimo popieriaus, kad lietiniai nesuliptų.
  7. Įdaryti norimais produktais bei pabarstyti mėgstamais pabarstukais.