BUROKĖLIŲ HUMUSAS SU TRAŠKIOMIS BULVĖMIS

Orkaitėje keptos šiltos traškios bulvės su šilkiniu burokėlių humusu, graikišku jogurtu ir žolelėmis – tai derinys, kurį privalote išbandyti!
Traškios keptos bulvės:
- 1 kg šviežių bulvių
- 2 a. š. džiovintų krapų
- 1 a. š. džiovintų čiobrelių
- 1,5 v. š. jūros druskos
- 1 v. š . klevų sirupo
Burokėlių humusas:
- 3 vidutinio dydžio kepti burokėliai
- 400 g Cannellini pupelių
- 1 skiltelė česnako
- 2 v. š. tahini
- 1 citrinos sulčių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 0,5 a. š. maltų kmynų
- druskos ir pipirų pagal skonį
Patiekti:
- Graikiškas jogurtas
- švieži krapai
Paruošimas:
- Krapais ir čiobreliais pagardintas bulves 30 min. kepkite orkaitėje (200 laipsnių), sutrinkite šakute, užpilkite klevų sirupu ir kepkite dar 15 min.
- Burokėlių humusui visus ingredientus susmulkinkite „WildSide+“ ąsotyje iki vientisos masės.
- Patiekite su šviežiais krapais ir graikišku jogurtu.