BUROKĖLIŲ HUMUSAS SU TRAŠKIOMIS BULVĖMIS

Orkaitėje keptos šiltos traškios bulvės su šilkiniu burokėlių humusu, graikišku jogurtu ir žolelėmis – tai derinys, kurį privalote išbandyti! 

Traškios keptos bulvės: 

  • 1 kg šviežių bulvių
  • 2 a. š. džiovintų krapų
  • 1 a. š. džiovintų čiobrelių
  • 1,5 v. š. jūros druskos
  • 1 v. š . klevų sirupo 

Burokėlių humusas: 

  • 3 vidutinio dydžio kepti burokėliai
  • 400 g Cannellini pupelių
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 v. š. tahini
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 a. š. maltų kmynų
  • druskos ir pipirų pagal skonį 

Patiekti: 

  • Graikiškas jogurtas
  • švieži krapai 

 Paruošimas: 

  1. Krapais ir čiobreliais pagardintas bulves 30 min. kepkite orkaitėje (200 laipsnių), sutrinkite šakute, užpilkite klevų sirupu ir kepkite dar 15 min.
  2. Burokėlių humusui visus ingredientus susmulkinkite „WildSide+“ ąsotyje iki vientisos masės.
  3. Patiekite su šviežiais krapais ir graikišku jogurtu.