Duonos lazdelės

- 60 ml šilį vandens
- 1 a. š. sausų aktyvių mielių
- 1 a. š. medaus
- 1/8 a. š. druskos
- 1 1/2 a. š. alyvuogių aliejaus
- 100 g paprastų miltų
Instrukcijos
- Sudėti pirmus 3 ingredientus į Twister trintuvo ąsotį ir uždaryti Twister ąsočio dangtį. Viena ranka prilaikyti Twister dangtį, o kita paspausti „Pulse”/Plakti/ 2 k., tada palaukti 5-10 min, kad mielės imtų veikti.
- Sudėti likusius ingredientus pagal išvardintą eiliškumą ir uždėti Twister dangtį ant trintuvo ąsočio. Viena ranka prilaikyti Twister dangtį, o kita paspausti „Pulse”/Plakti/ 6-8 k, kol pilnai išsimaišo miltai ir susiformuopja tešlos kamuolys. Twister dangtį sukti prieš laikrodžio rodyklę proceso metu.
- Įkaitinti orkaitę iki 230°C, orkaitėje įkaitinti kepimo skardą ar keptuvę.
- Palaukti, kol tešla trintuvo ąsotyje iškils dvigubai (ąsočio dangčio nenuimti).
- Padalinti tešlą į 6 gabalus ir iškočioti į duonos lazdelės formą ant gerai riebalais ištepto ar miltais pabarstyto pavoršiaus.
- Sudėti duonos lazdeles ant įkaitintos kepimo skardos. Pagal skonį, galima pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis ar sūriu.
- Kepti orkaitėje, kol gražiai paskrus, apie 6-10 min.
- Leisti atvėsti 3-5 min prieš vartojimą.