Duonos lazdelės

  • 60 ml šilį vandens
  • 1 a. š. sausų aktyvių mielių
  • 1 a. š. medaus
  • 1/8 a. š. druskos
  • 1 1/2 a. š. alyvuogių aliejaus
  • 100 g paprastų miltų

Instrukcijos

  1. Sudėti pirmus 3 ingredientus į Twister trintuvo ąsotį ir uždaryti Twister ąsočio dangtį. Viena ranka prilaikyti Twister dangtį, o kita paspausti „Pulse”/Plakti/ 2 k., tada palaukti 5-10 min, kad mielės imtų veikti.
  2. Sudėti likusius ingredientus pagal išvardintą eiliškumą ir uždėti Twister dangtį ant trintuvo ąsočio. Viena ranka prilaikyti Twister dangtį, o kita paspausti „Pulse”/Plakti/ 6-8 k, kol pilnai išsimaišo miltai ir susiformuopja tešlos kamuolys. Twister dangtį sukti prieš laikrodžio rodyklę proceso metu.
  3. Įkaitinti orkaitę iki 230°C, orkaitėje įkaitinti kepimo skardą ar keptuvę.
  4. Palaukti, kol tešla trintuvo ąsotyje iškils dvigubai (ąsočio dangčio nenuimti).
  5. Padalinti tešlą į 6 gabalus ir iškočioti į duonos lazdelės formą ant gerai riebalais ištepto ar miltais pabarstyto pavoršiaus.
  6. Sudėti duonos lazdeles ant įkaitintos kepimo skardos. Pagal skonį, galima pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis ar sūriu.
  7. Kepti orkaitėje, kol gražiai paskrus, apie 6-10 min.
  8. Leisti atvėsti 3-5 min prieš vartojimą.