Energijos suteikiantis batonėlis su vyšniomis ir karijų riešutais

  • 35 g traiškytų avižų
  • 40 g graikinių riešutų
  • 40 g pekano riešutų
  • 3 Medjool datulės, be kauliukų
  • 75 g džiovintų vyšnių
  • 1/8 a. š. jūros druskos
  • 0 1/16 a. š. malto cinamono
  • 2 a. š. nearomatizuotų sojų ar ryžių baltymų miltelių
  • 1 1/2 a. š. linų sėmenų

Instrukcijos

  1. Sudėti linų sėmenis ir traiškytas avižas į Twister trintuvo ąsotį,  uždėti dangtį  ant trintuvo ąsočio. Prilaikyti dangtį viena ranka, o kita pasirinkti  „Speed Up”/ Speed 4. Trinti 15–20 sek.
  2. Sudėti likusius ingredientus, ir uždėti dangtį ant  trintuvo ąsočio. Prilaikyti dangtį viena ranka, o kita pasirinkti „Speed Up”/ Speed 1. Trinti 30–40 sek arba kol bus apsiekta norima tekstūra; proceso metu sukti dangtį prieš laikrodžio rodyklę.
  3. Patiesti 35×35 cm kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės ant plokščio paviršiaus. Mentelės pagalba sudėti suplaktą masę vienoje popieriaus ar plėvelės pusėje. .
  4. Kitą pusę uždengti ant sudėtos masės. Spaudant suformuoti 2 cm storio keturkampį.
  5. Supjaustyti į 4 juosteles.