Falafeliai

- 120 ml šviežių petražolių
- 120 ml šviežios kalendros
- 120 ml mažų morkyčių
- 445 ml konservuotų avinžirnių, be skysčio
- 1/4 mažo raudonojo svogūno
- 1 skiltelė česnako
- 2 a. š. košerinės ar jūros druskos
- 1/4 a. š. malto kumino
- 1 1/2 a. š. kepimo miltelių
- 45 g paprastų miltų
- 1/8 a. š. maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos
- Sudėti petražoles, kalendrą, morkas, avinžirnius, svogūnus ir česnaką į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse“/Plakti/ 6 k.
- Dideliu šaukštu ar gumine mentele nukrapštyti masę nuo trintuvo ąsočio sienelių ir lengvai permaišyti ingredientus.
- Uždėti dangtį ir paspausti „Pulse“/Plakti/ dar 6 k. Jei reikia ir daugiau.
- Supilti sutrintą mišinį į vidutinio dydžio dubenį.
- Sudėti visus kitus ingredientus į dubenį. Švariomnis rankomis arba dideliu šaukštu permaišyti visus ingredientus, kol tolygiai išsimaišys.
- Uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve bent 2 val., kad skonis ir aromatas susimaišytų.
- Pakaitinti kepimo aliejų didelėje keptuvėje iki 90°C.
- Šaukštu paimti porciją tešlos ir virti aliejuje, kol paruduos. Sudėti ant popieriumi iškloto padėklo, kad nuvarvėtų aliejus.
- Patiekti pitoje su šviežiomis salotomis, Briuselio kopūstais, agurkų griežinėliais, pomidorų skiltelėmis ir raudonaisiais pipirais.