Falafeliai

  • 120 ml šviežių petražolių
  • 120 ml šviežios kalendros
  • 120 ml mažų morkyčių
  • 445 ml konservuotų avinžirnių, be skysčio
  • 1/4 mažo raudonojo svogūno
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 a. š. košerinės ar jūros druskos
  • 1/4 a. š. malto kumino
  • 1 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • 45 g paprastų miltų
  • 1/8 a. š. maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  1. Sudėti petražoles, kalendrą, morkas, avinžirnius, svogūnus ir česnaką į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti  „Pulse“/Plakti/ 6 k.
  2. Dideliu šaukštu ar gumine mentele nukrapštyti masę nuo trintuvo ąsočio sienelių ir lengvai permaišyti ingredientus.
  3. Uždėti dangtį ir paspausti „Pulse“/Plakti/ dar 6 k. Jei reikia ir daugiau.
  4. Supilti sutrintą mišinį į vidutinio dydžio dubenį.
  5. Sudėti visus kitus ingredientus į dubenį. Švariomnis rankomis arba dideliu šaukštu permaišyti visus ingredientus, kol tolygiai išsimaišys.
  6. Uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve bent 2 val., kad skonis ir aromatas susimaišytų.
  7. Pakaitinti kepimo aliejų didelėje keptuvėje iki 90°C.
  8. Šaukštu paimti porciją tešlos ir virti aliejuje, kol paruduos. Sudėti ant popieriumi iškloto padėklo, kad nuvarvėtų aliejus.
  9. Patiekti pitoje su šviežiomis salotomis, Briuselio kopūstais, agurkų griežinėliais, pomidorų skiltelėmis ir raudonaisiais pipirais.