Klasikinis pesto padažas

  • 80 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelė, stambiai supjaustyta
  • 480 ml šviežių bazilikų lapelių, šiek tiek suspaustų
  • 33 g tarkuoto  parmezano sūrio
  • 1/4 a. š. druskos
  • 1/8 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 40 g kedro riešutų

Instrukcijos

  1. Sudėti alyvuogių aliejų, česnaką ir baziliką į  Twister trintuvo ąsotį pagal išvardintą eiliškumą, baziliko lapelius panardinti į alyvuogių aliejų.
  2. Sudėti likusius ingredientus pagal išvardintą eiliškumą ir uždėti Twister dangtį ant trintuvo ąsočio.
  3. Viena ranka prilaikyti Twister dangtį, kita ranka paspausti„Pulse“/Plakti/ keletą kartų, kol gausis norima konsistencija. Proceso metu sukti Twister dangtį  prieš laikrodžio rodyklę.