Kokosų pienas

- 1 subrendęs kokoso riešuto kevalas be skysčio, perskeltas ir be riešuto
- 960 ml vandens
Instrukcijos
- Pirmiausia, išpilti kokoso sultis iš kokoso, mažu peiliuku pradūrus minkštesnę kokoso akies duobutę.
- Nupilti kokoso sultis į dubenį, kad būtų galima panaudoti ateityje glotnučių gamyboje arba receptuose su kokosu.
- Viena ranka prilaikyti kokosą, kita atsargiai plaktuku ar bukuoju peilio kraštu trinktelėti palei kokoso riešuto jungiamąją liniją. Stuksenti sukant riešutą tol, kol riešutas suskils.
- Minkšimą nutarkuoti tarką arba, palaikius kokoso riešutodalis 5-10 min vandenyje, peiliu atskirti minkštimą nuo kevalo.
- Nuskalauti kokoso minkštimo gabalus
- Įpilti 2 puodelius vandens ir sudėti ½ kokoso minkštimo į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir pasirinkti „Whole Juice”/Sultys su minkštimu/ funkciją.
- Perkošti turinį per marlę.
- Palikti pieną nuvarvėti keletai minučių, po to, suėmus marlės skepetą už kampų, išspausti likusį skystį.
- Pakartoti tą patį procesą, naudojant antrąją kokoso riešuto minkštimo pusę.
Pastaba: Norint liesesnio kokosų pieno, į trintuvą įpilti papildomai vandens; kokosų pienas bus tirštesnis, jei vandens papildomai nemaišysite arba pavirinsite po nukošimo. Laikyti šaldytuve. Suvartoti per 2 d. Nenaudojant tirštiklių, pienas nusistovės ir reikės prieš vartojimą vėl suplakti.
Maistingumas kinta priklausomai nuo papildomai pridėto vandens kiekio. Dauguma parduotuvėje randamų produktų turi 110 kalorijų ir 12 g riebalų ¼ puodelio.
Jei nėra galimybės naudoti šviežio kokoso, galima nusipirkti nesaldintų kokoso drožlių. Užpilti 1½ puodelio drožlių 3 puodeliais vandens. Visą užpiltą masę supilti į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir pasirinkti „Whole Juice”/Sultys su minkštimu/ funkciją. Nukošti per audeklą ar marlę.