Kokosų pienas

  • 1 subrendęs kokoso riešuto kevalas be skysčio, perskeltas ir be riešuto
  • 960 ml vandens

Instrukcijos

  1. Pirmiausia, išpilti kokoso sultis iš kokoso, mažu peiliuku pradūrus minkštesnę kokoso akies duobutę.
  2. Nupilti kokoso sultis į dubenį, kad būtų galima panaudoti ateityje glotnučių gamyboje arba receptuose su kokosu.
  3. Viena ranka prilaikyti kokosą, kita atsargiai plaktuku ar bukuoju peilio kraštu trinktelėti palei kokoso riešuto jungiamąją liniją. Stuksenti sukant riešutą tol, kol riešutas suskils.
  4. Minkšimą nutarkuoti tarką arba, palaikius kokoso riešutodalis 5-10 min vandenyje, peiliu atskirti minkštimą nuo kevalo.
  5. Nuskalauti kokoso minkštimo gabalus
  6. Įpilti 2 puodelius vandens ir sudėti ½ kokoso minkštimo į  trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir pasirinkti „Whole Juice”/Sultys su minkštimu/ funkciją.
  7. Perkošti turinį per marlę.
  8. Palikti pieną nuvarvėti keletai minučių, po to, suėmus marlės skepetą už kampų, išspausti likusį skystį.
  9. Pakartoti tą patį procesą, naudojant antrąją kokoso riešuto minkštimo pusę.

Pastaba: Norint liesesnio kokosų pieno, į trintuvą įpilti papildomai vandens; kokosų pienas bus tirštesnis, jei vandens papildomai nemaišysite arba pavirinsite po nukošimo. Laikyti šaldytuve. Suvartoti per 2 d.  Nenaudojant tirštiklių, pienas nusistovės ir reikės prieš vartojimą vėl suplakti.

Maistingumas kinta priklausomai nuo papildomai pridėto vandens kiekio. Dauguma parduotuvėje randamų produktų turi 110 kalorijų ir 12 g riebalų  ¼ puodelio.

Jei nėra galimybės naudoti šviežio kokoso, galima nusipirkti nesaldintų kokoso drožlių. Užpilti 1½ puodelio drožlių  3 puodeliais vandens. Visą užpiltą masę supilti į  trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir pasirinkti  „Whole Juice”/Sultys su minkštimu/ funkciją. Nukošti per audeklą ar marlę.