KREMINĖ GRYBŲ SRIUBA

Rudens grybų sezonas – pats tinkamiausias metas gaminti kreminę ir kvapnią sriubą!

Ingredientai:

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 4 smulkintos česnako skiltelės
  • 2 susmulkinti porai
  • 300 g susmulkintų baravykų arba pievagrybių
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 250 ml 10% arba 35% riebumo grietinėlės
  • 0,5 a.š. druskos
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas:

  1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir porą, patroškinkite 3 minutes.
  2. Suberkite susmulkintus grybus ir pakaitinkite dar 2 minutes.
  3. Į keptuvę supilkite sultinį, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 5 minutes.
  4. Viską smulkinkite dideliu greičiu 90-180 sekundžių.
  5. Į sriubą įpilkite grietinėlės ir pagardinkite druska bei pipirais.
  6. Patiekdami papuoškite laiškiniais česnakais.