Kreminio sūrio tortas su mangais ir mėtomis

Jums reikės:

  • 250 g visagrūdžių avižinių sausainių
  • 50 g lydyto sviesto
  • 1 kg kreminio sūrio
  • 120 g agavų sirupo
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • ½ žaliosios citrinos sultys
  • 3 želatinos lapeliai
  • 1 mangas, apie 400 g
  • saujelė mėtų

Instrukcijos

  1. Sutrinkite sausainius tešlos režimu. Supilkite lydytą sviestą ir išmaišykite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir suspauskite, kad susiformuotų lygus torto pagrindas. Padėkite į šaldytuvą.
  2. Nulupkite ir supjaustykite pusę mango. Želatinos lapelius sudėkite į šaltą vandenį. Į maišytuvą supilkite kreminį sūrį, agavų sirupą, vanilinį cukrų, mango gabaliukus ir šiek tiek mėtų. Maišykite tešlos režimu, kol kremas įgaus tolygią konsistenciją.
  3. Nedideliame puode pašildykite žaliosios citrinos sultis. Iš želatinos lapelių išspauskite vandens perteklių ir juos ištirpinkite žaliosios citrinos sultyse. Želatinos tirpalą įmaišykite į kremą.
  4. Užpilkite kremą ant sausainių pagrindo ir 5–6 valandas palikite šaldytuve.
  5. Sustingusį tortą papuoškite mango gabalėliais, mėtų lapeliais, sausainių trupiniais ir dviem žaliosios citrinos griežinėliais.