Kreminio sūrio tortas su mangais ir mėtomis

Jums reikės:
- 250 g visagrūdžių avižinių sausainių
- 50 g lydyto sviesto
- 1 kg kreminio sūrio
- 120 g agavų sirupo
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- ½ žaliosios citrinos sultys
- 3 želatinos lapeliai
- 1 mangas, apie 400 g
- saujelė mėtų
Instrukcijos
- Sutrinkite sausainius tešlos režimu. Supilkite lydytą sviestą ir išmaišykite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir suspauskite, kad susiformuotų lygus torto pagrindas. Padėkite į šaldytuvą.
- Nulupkite ir supjaustykite pusę mango. Želatinos lapelius sudėkite į šaltą vandenį. Į maišytuvą supilkite kreminį sūrį, agavų sirupą, vanilinį cukrų, mango gabaliukus ir šiek tiek mėtų. Maišykite tešlos režimu, kol kremas įgaus tolygią konsistenciją.
- Nedideliame puode pašildykite žaliosios citrinos sultis. Iš želatinos lapelių išspauskite vandens perteklių ir juos ištirpinkite žaliosios citrinos sultyse. Želatinos tirpalą įmaišykite į kremą.
- Užpilkite kremą ant sausainių pagrindo ir 5–6 valandas palikite šaldytuve.
- Sustingusį tortą papuoškite mango gabalėliais, mėtų lapeliais, sausainių trupiniais ir dviem žaliosios citrinos griežinėliais.