Lietiniai su moliūgais

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 š. ištirpinto sviesto
  • 60 ml moliūgo tyrės
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 140 g paprastų miltų
  • 240 ml neriebaus pieno
  • 1 a. š. malto  cinamono

Instrukcijos

  1. Sudėti ingredientus į trintuvo ąsotį pagal išvardintą eiliškumą ir tvirtai uždėti dangtį.
  2. Pasirinkti  „Batters”/Tešlos gaminiai/ ciklą arba trinti Medium greičiu30 sek.
  3. Lietinių tešlą palaikyti šaldytuve 1 val. prieš kepant lietinius.
  4. Kaitinti keptuvę ar kepimo paviršių vidutine liepsną; patepti paviršių nedideliu kiekiu aliejaus.
  5. Vienam lietiniui įpilti ¼ puodelio tešlos į keptuvės vidurį ir lengvai pasukioti, kad tešla pasiskirstytų plonu sluoksniu. Kepti  1 min arba kol paviršius ims džiūti, o apačia švelniai paruduos. Apversti ir kepti dar 30 sek.kol iškeps.
  6. Kartoti procesą, įpylus naują lietinį. Iškeptus lietinius sudėti vienas ant kito, į tarpą įdedant kepimo popieriaus, kad lietiniai nesuliptų.
  7. Įdaryti norimais produktais bei pabarstyti mėgstamais pabarstukais.