Lietiniai su moliūgais

- 2 dideli kiaušiniai
- 1 š. ištirpinto sviesto
- 60 ml moliūgo tyrės
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 140 g paprastų miltų
- 240 ml neriebaus pieno
- 1 a. š. malto cinamono
Instrukcijos
- Sudėti ingredientus į trintuvo ąsotį pagal išvardintą eiliškumą ir tvirtai uždėti dangtį.
- Pasirinkti „Batters”/Tešlos gaminiai/ ciklą arba trinti Medium greičiu30 sek.
- Lietinių tešlą palaikyti šaldytuve 1 val. prieš kepant lietinius.
- Kaitinti keptuvę ar kepimo paviršių vidutine liepsną; patepti paviršių nedideliu kiekiu aliejaus.
- Vienam lietiniui įpilti ¼ puodelio tešlos į keptuvės vidurį ir lengvai pasukioti, kad tešla pasiskirstytų plonu sluoksniu. Kepti 1 min arba kol paviršius ims džiūti, o apačia švelniai paruduos. Apversti ir kepti dar 30 sek.kol iškeps.
- Kartoti procesą, įpylus naują lietinį. Iškeptus lietinius sudėti vienas ant kito, į tarpą įdedant kepimo popieriaus, kad lietiniai nesuliptų.
- Įdaryti norimais produktais bei pabarstyti mėgstamais pabarstukais.