Naminiai javainiai

- 420 g traiškytų avižų
- 70 g saulėgrąžų sėklų branduolių
- 50 g tarkuoto kokoso riešuto , nesaldinto
- 70 g linų sėmenų
- 60 g graikinių riešutų
- 2 š. rapsų (canola) aliejaus
- 120 ml medaus
- 1/8 a. š. košerinės druskos
- 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
- 75 g razinų
- 75 g džiovintų spanguolių
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 80˚C.
- Paskleisti avižas*, saulėgrąžų sėklas ir kokosą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Skrudinti orkaitėje 10 min, pamaišyti 1 k.
- Sudėti sėmenų sėklas į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Trinti Low greičiu 50 sek. Sutrintas sėmenų sėklas sudėti į dubenėlį.
- Sudėti graikinius riešutus į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse“/Plakti/ 3–5 k.. Supilti į dubenėlį su trintomis sėmenų sėklomis.
- Sudėti aliejų, medų, druską ir vanilę į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse“/Plakti/ 4–6 k., kol susitrins.
- Ištraukti paskrudintus ingredientus iš orkaitės ir į juos sudėti sutrintas sėmenų sėklas, riešutus, razinas ir džiovintas spanguoles.
- Ant viršaus užpilti medaus mišinį ir išmaišyti visus ingredientus.
- Viską kepti orkaitėje 8–12 min. Ištraukti iš orkaitės, atvėsinti ir laikyti sandariame indelyje.
Pastaba: *Gliutenui jautrūs žmonės, turi įsitikinti, kad avižos yra be gliuteno.