Naminiai javainiai

  • 420 g traiškytų avižų
  • 70 g saulėgrąžų sėklų branduolių
  • 50 g tarkuoto kokoso riešuto , nesaldinto
  • 70 g linų sėmenų
  • 60 g graikinių riešutų
  • 2 š. rapsų (canola) aliejaus
  • 120 ml medaus
  • 1/8 a. š. košerinės druskos
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
  • 75 g razinų
  • 75 g džiovintų spanguolių

Instrukcijos

  1. Įkaitinti orkaitę iki 80˚C.
  2. Paskleisti avižas*, saulėgrąžų sėklas ir kokosą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Skrudinti orkaitėje 10 min, pamaišyti 1 k.
  3. Sudėti sėmenų sėklas į  trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Trinti  Low greičiu 50 sek. Sutrintas sėmenų sėklas sudėti į dubenėlį.
  4. Sudėti graikinius riešutus į  trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti  „Pulse“/Plakti/ 3–5 k.. Supilti į dubenėlį su trintomis sėmenų sėklomis.
  5. Sudėti aliejų, medų, druską ir vanilę į  trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti  „Pulse“/Plakti/ 4–6 k., kol susitrins.
  6. Ištraukti paskrudintus ingredientus iš orkaitės ir į juos sudėti sutrintas sėmenų sėklas, riešutus, razinas ir džiovintas spanguoles.
  7. Ant viršaus užpilti medaus mišinį ir išmaišyti visus ingredientus.
  8. Viską kepti orkaitėje 8–12 min. Ištraukti iš orkaitės, atvėsinti ir laikyti sandariame indelyje.

Pastaba: *Gliutenui jautrūs žmonės, turi įsitikinti, kad avižos yra be gliuteno.