Pagrindas mažai picai

- 1 a. š. sausų aktyviųjų mielių
- 100 g miltų
- 1 a. š. medaus
- 1/8 a. š. košerinės druskos
- 1 1/2 a. š. saulėgrąžų, rapsų ar alyvuogių aliejaus
- 60 ml šilį vandens
Instrukcijos
- Supilti vandenį, mieles ir medų į Twister trintuvo ąsotį, ir uždaryti trintuvo ąsočio dangtį. Viena ranka laikyti dangtį, o kita ranka spausti „Pulse”/Plakti/ 2 k.. Palaukti 5–10 min, kad mielės imtų veikti.
- Įdėti druską, aliejų ir miltus į trintuvo ąsotį ir uždaryti trintuvo ąsočio dangtį. Viena ranka laikyti dangtį, o kita ranka spausti „Pulse”/Plakti/ 6–8 k., sukant dangtį prieš laikrodžio rodyklę proceso metu. Leisti tešlai dvigubai iškilti trintuvo ąsotyje (nenuėmus dangčio).
- Įkaitinti orkaitę iki 230°C, ir įkaitinti kepimo skardą ar keptuvę orkaitėje.
- Iškočioti tešlą ant gerai aliejumi sutepto ar miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiotą tešlą padėti ant kepimo lopetėlės, plonos pjaustymo lentelės ar kepimo skardos, pabarsčius kukurūziniais miltais. Užpilti padažu ir sudėti mėgstamą garnyrą.
- Nuo kukurūziniais miltais pabarstyto paviršiaus nustumti picą ant įkaitintos kepimo plokštumos ar keptuvės, švelnai judinant picą.
- Kepti orkaitėje, kol įgaus rusvai auksinę spalvą, apie 6–8 min.
- Ištraukti iš orkaitės, leisti atvėsti 3–5 min prieš pjaustant.