Paštetas

Paštetas

Paštetas yra nuostabiai skanus sumuštinių užpildas, praturtinsiantis jūsų stalą. Blendtec smulkintuvo pagalba jį paruošti namuose labai paprasta! Mėgstantiems aštresnį skonį, paštetą rekomenduojame gaminti su jautienos kepenėlėmis ir raudonuoju vynu. Tačiau jei norite švelnesnio skonio pašteto, rinkitės broilerių kepenėles ir baltąjį vyną.

Jums reikės:

  • 500 g jautienos kepenėlių
  • 2 morkų
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 1 raudonojo svogūno
  • Sviesto kepimui ir pašteto kremiškumui
  • 1-2 taurių raudonojo vyno
  • 50ml konjako
  • Druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

1. Česnaką, svogūną ir morką susmulkinkite 0,5-1 cm gabalėliais.

2. Susmulkintas daržoves apkepkite sviestu pateptoje keptuvėje ant vidutinės ugnies.

3. Padidinkite temperatūrą ir su daržovėmis keletą minučių pakepinkite jautienos kepenėles, įberkite druskos ir pipirų.

4. Vėl sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ugnies, supilkite raudonąjį vyną ir leiskite troškintis, kol daržovės suminkštės.

5. Sudėkite visus ingredientus iš keptuvės ir konjaką į FourSide arba WildSide+ ąsotį. Jei norite, įpilkite sviesto, kad gautumėte daugiau kreminės masės.

6. Meniu pasirinkite „Padažai” arba maišykite mažesniu nei vidutiniu greičiu (3 greitis) 30 sekundžių.

7. Pašteui leiskite visiškai atvėsti. Laikykite šaldytuve 2-3 savaites arba iki 2 mėnesių šaldiklyje