Pilnagrūdė duona „naan“

  • 80 ml pieno, pašildyto
  • 2 1/4 a. š. sausų aktyvių mielių
  • 1/2 š. cukraus
  • 180 ml paprasto jogurto
  • 2 š. rapsų (canola) aliejaus
  • 1 1/2 a. š. košerinės druskos
  • 1/4 a. š. kepimo miltelių
  • 210 g viso grūdo kvietinių miltų
  • ½puodelio universalių miltų

Instrukcijos

  1. Sudėti pieną, mieles ir cukrų į  trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti  dangtį ir paspausti  „Pulse“/Plakti/ 2 k. Palaukti 5–10 min., kol mielės ims veikti.
  2. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus. Sudėti 1/3 miltų mišinio, jogurtą, aliejų, druską ir kepimo miltelius į  trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti  dangtį ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 2–3 k.
  3. Sudėti kitą 1/3 miltų mišinio, tvirtai uždėti  dangtį  ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 3–5 k.
  4. Sudėti likusį 1/3 miltų mišinio, tvirtai uždėti  dangtį ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 6–8 k. arba kol miltai išsimaišo ir susiformuoja tešlos kamuolys.
  5. Palikite tešlą trintuvo ąsotyje, kol dvigubai iškils.
  6. Įkaitinti kepimo skardą.
  7. Išimti tešlą iš trintuvo ąsočio, padalinti į 8 citrinos dydžio gabalus. Suformuoti tešlos kamuoliuką ir iškočioti į 1 cm storio ovalus.
  8. Pašlakstyti vieną pusę vandeniu, ir pašlakstyta puse atsargiai sudėti ant įkaitintos skardos.
  9. Kepti kelias min, kol tešla pradeda kilti ir apatinė pusė paruduoja. Apversti ir kepti, kol kita pusė taps šviesiai ruda.