Pilnagrūdė duona „naan“

- 80 ml pieno, pašildyto
- 2 1/4 a. š. sausų aktyvių mielių
- 1/2 š. cukraus
- 180 ml paprasto jogurto
- 2 š. rapsų (canola) aliejaus
- 1 1/2 a. š. košerinės druskos
- 1/4 a. š. kepimo miltelių
- 210 g viso grūdo kvietinių miltų
- ½puodelio universalių miltų
Instrukcijos
- Sudėti pieną, mieles ir cukrų į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir paspausti „Pulse“/Plakti/ 2 k. Palaukti 5–10 min., kol mielės ims veikti.
- Atskirame dubenyje sumaišyti miltus. Sudėti 1/3 miltų mišinio, jogurtą, aliejų, druską ir kepimo miltelius į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 2–3 k.
- Sudėti kitą 1/3 miltų mišinio, tvirtai uždėti dangtį ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 3–5 k.
- Sudėti likusį 1/3 miltų mišinio, tvirtai uždėti dangtį ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 6–8 k. arba kol miltai išsimaišo ir susiformuoja tešlos kamuolys.
- Palikite tešlą trintuvo ąsotyje, kol dvigubai iškils.
- Įkaitinti kepimo skardą.
- Išimti tešlą iš trintuvo ąsočio, padalinti į 8 citrinos dydžio gabalus. Suformuoti tešlos kamuoliuką ir iškočioti į 1 cm storio ovalus.
- Pašlakstyti vieną pusę vandeniu, ir pašlakstyta puse atsargiai sudėti ant įkaitintos skardos.
- Kepti kelias min, kol tešla pradeda kilti ir apatinė pusė paruduoja. Apversti ir kepti, kol kita pusė taps šviesiai ruda.