Pyragaičiai su kokosais ir žaliosiomis citrinomis

- 6 ketvirčiuotų krekerių sluoksniai
- 25 g smulkaus cukraus
- 25 g tarkuoto kokoso riešuto
- 3 š. ištirpinto kokoso aliejaus
- 120 ml šviežių žaliosios citrinos sulčių
- 2 kiaušinių tryniai
- 400 ml saldinį kondensuoto pieno
- 120 ml graikiško jogurto
- 1/2 a. š. žaliosios citrinos žievelių
- 60 g gliaudytų pistacijų
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 80°C.
- Pagrindo plutelės suformavimui, sudėti krekerius į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti “Pulse”/Plakti/ 3-5 k..
- Sudėti kitus 4 ingredientus ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti “Pulse”/Plakti/ 6-8 k., kol masė įgaus stambių trupinių tekstūrą.
- Suploti lygiai visą masę keturkampėje 20 cm kepimo formoje.
- Kepti 10-12 min, kol pagrindas įgaus rusvai auksinę spalvą. Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti (orkaitė lieka įjungta).
- Viršutinis sluoksnis ruošiamas, sudėjus visus likusius ingredientus į švarų trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėjus dangtį. Pasirinkti “Sauces”/Padažai/ arba trinti Medium Low (speed 3 ar 4) greičiu 30 sek.
- Mentelės pagalba paskleisti masę ant iškepto pagrindo. Kepti, kol viršutinis sluoksnis vientisai sutvirtės, apie 10 min.
- Pilnai atvėsinti ir palaikyti šaldytuve bent 4 val. prieš vartojimą.