Pyragaičiai su kokosais ir žaliosiomis citrinomis

  • 6 ketvirčiuotų krekerių sluoksniai
  • 25 g smulkaus cukraus
  • 25 g tarkuoto kokoso riešuto
  • 3 š. ištirpinto kokoso aliejaus
  • 120 ml šviežių žaliosios citrinos sulčių
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 400 ml saldinį kondensuoto  pieno
  • 120 ml graikiško jogurto
  • 1/2 a. š. žaliosios citrinos žievelių
  • 60 g gliaudytų pistacijų

Instrukcijos

  1. Įkaitinti orkaitę iki 80°C.
  2. Pagrindo plutelės suformavimui, sudėti krekerius į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti “Pulse”/Plakti/ 3-5 k..
  3. Sudėti kitus 4 ingredientus ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti “Pulse”/Plakti/ 6-8 k., kol masė įgaus stambių trupinių tekstūrą.
  4. Suploti lygiai visą masę keturkampėje 20 cm kepimo formoje.
  5. Kepti 10-12 min, kol pagrindas įgaus rusvai auksinę spalvą. Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti (orkaitė lieka įjungta).
  6. Viršutinis sluoksnis ruošiamas, sudėjus visus likusius ingredientus į švarų trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėjus dangtį. Pasirinkti “Sauces”/Padažai/ arba trinti Medium Low (speed 3 ar 4) greičiu 30 sek.
  7. Mentelės pagalba paskleisti masę ant iškepto pagrindo. Kepti, kol viršutinis sluoksnis vientisai sutvirtės, apie 10 min.
  8. Pilnai atvėsinti ir palaikyti šaldytuve bent 4 val. prieš vartojimą.