Ramen

„Ramen“ – tai japoniška makaronų sriuba, kurią labai lengvai galima paruošti su blendtec smulkintuvu.
Jums reikės:
- 750ml vištienos arba daržovių sultinio
- 2 skiltelių česnako
- 2.5cm gabalėlio nulupto imbiero
- 2 v.š. sojos padažo
- 1 v.š. sezamų aliejaus
- 1 a.š. miso pastos
- Druskos ir pipirų
Priedai:
- 200g rameno makaronų
- 2 virti kiaušinių
- Smulkintų svogūnų laiškų
- Sezamo sėklų
- Jūros dumblių lapelių
- Keptų ir susmulkintų grybų
- Keptos ir susmulkintos vištienos, kiaulienos arba tofu
Gaminimas:
1. Sriubos pagrindui supilkite sultinį, česnaką, imbierą, sojų padažą, sezamų aliejų ir, jei norite, miso pastą ir smulkinkite dideliu galingumu 2–3 minutes. Supilkite mišinį į puodą ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Kol sultinys verda, paruoškite makaronus kitame inde pagal nurodymus ant pakuotės. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
3. Makaronus padalinkite į 4 dubenėlius, užpilkite sultiniu ir galiausiai sudėkite priedus. Papuoškite svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.