Šaldytų uogų lazdelės

  • 400 g braškių
  • 50 g mėlynių
  • 60 g aviečių
  • 50 g gervuogių
  • 60 ml vandens
  • 5 š. smulkaus cukraus
  • 6 š. paprasį graikiško jogurto
  • 2 citrinos, išspaustos ir atskirtos

Instrukcijos

  1. Supilti ½ citrinų sulčių, sudėti visas uogas, vandenį, 3 š.cukraus ir 2 š. jogurto į trintuvo ąsotį . Tvirtai uždėti  dangtį ir pasirinkti „Sauce”/Padažas/.
  2. Supilti mišinį į ledų formeles ir užšaldyti.
  3. Tuo tarpu supilti likusias cintrinų sultis, vandenį, cukrų ir jogurtą į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti  dangtį ir trinti Speed 1 greičiu 10 sek.
  4. Citrinos mišinį laikyti šaldytuve, kol uogų masę sušals formelėse.
  5. Supilti citrinų mišinį ant užšalusių upgų formelėse, įdėti po pagaliuką ir šaldyti, kol citrinų mišinys sukietės.