Šokoladinis pyragas su cukinijomis

- 120 ml minkšto sviesto
- 2 dideli kiaušiniai
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 120 ml neriebių pasukų
- 2 mažos cukinijos, apipjaustytos ir ketvirčiuotos
- 180 g miltų
- 1/2 a. š. malto cinamono
- 1 a. š. košerinės ar jūros druskos
- 1 a. š. sodos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 50 g rudojo cukraus
- 90 g graikinių riešutų
- 75 g pusiau saldaus šokolado drožlių
- 120 ml paprasto ar vanilinio neriebaus graikiško jogurto
- 25 g nesaldintos kakavos miltelių
- 100 g smulkaus cukraus
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 80° C.
- Sudėti sviestą, jogurtą, cukrų, kiaušinius, vanilę, sviestą ir cukiniją į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti „Batters”/Tešlos gaminiai/ ciklą.
- Sudėti miltus, kakavą, cinamoną, druską, sodą ir kepimo miltelius į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse”/Plakti/ 8-10 k., kol ingredientai susimaišys.
- Supilti tešlą į riebalais išteptą 20×30 cm nepridegančią kepimo formą.
- Viršutiniam sluoksniui paruošti, supilti rudą cukrų ir graikinius riešutus į švarų trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse”/Plakti/ 3-5 k., kol riešutai sutrinami iki norimos tekstūros.
- Rudojo cukraus ir riešutų mišinį sumaišyti su šokolado drožlėmis ir lygiai išbarstyti ant pyrago paviršiaus.
- Kepti 40-45 mi, kol iškeps. Leisti atvėsti bent 1 val. prieš pjaustant.
Pastaba: Jei trintuvas neturi „Batters”/Tešlos gaminiai/ ciklo, trintuvą naudokite Medium/ Medium-Low greičiu (Speed 4) 30 sek.