Šokoladinis pyragas su cukinijomis

  • 120 ml minkšto  sviesto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 120 ml neriebių pasukų
  • 2 mažos cukinijos, apipjaustytos ir ketvirčiuotos
  • 180 g miltų
  • 1/2 a. š. malto cinamono
  • 1 a. š. košerinės ar jūros druskos
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 50 g rudojo cukraus
  • 90 g graikinių riešutų
  • 75 g pusiau saldaus šokolado drožlių
  • 120 ml paprasto ar vanilinio neriebaus graikiško jogurto
  • 25 g nesaldintos kakavos miltelių
  • 100 g smulkaus cukraus

Instrukcijos

  1. Įkaitinti orkaitę iki 80° C.
  2. Sudėti sviestą, jogurtą, cukrų, kiaušinius, vanilę, sviestą ir cukiniją į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti „Batters”/Tešlos gaminiai/ ciklą.
  3. Sudėti miltus, kakavą, cinamoną, druską, sodą ir kepimo miltelius į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse”/Plakti/ 8-10 k., kol ingredientai susimaišys.
  4. Supilti tešlą į riebalais išteptą 20×30 cm nepridegančią kepimo formą.
  5. Viršutiniam sluoksniui paruošti, supilti rudą cukrų ir graikinius riešutus į švarų trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse”/Plakti/ 3-5 k., kol riešutai sutrinami iki norimos tekstūros.
  6. Rudojo cukraus ir riešutų mišinį sumaišyti su šokolado drožlėmis ir lygiai išbarstyti ant pyrago paviršiaus.
  7. Kepti 40-45 mi, kol iškeps. Leisti atvėsti bent 1 val. prieš pjaustant.

Pastaba: Jei trintuvas neturi  „Batters”/Tešlos gaminiai/ ciklo, trintuvą naudokite Medium/  Medium-Low greičiu (Speed 4)  30 sek.