Švelni paprikų ir pomidorų sriuba

- 1/8 a. š. paprikos
- 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 3/4 a. š. košerinės ar jūros druskos
- 120 ml neriebaus pieno
- 120 ml daržovių sultinio
- 1 š. alyvuogių aliejaus
- 2 raudonieji pipirai be sėklų ir stambiai supjaustyti
- 900 g pomidorų ketvirčių
- 1 vid. dydžio svogūnas, stambiai pjaustytas
- 3 skiltelės česnako
Instrukcijos
- Sudėti česnaką, svogūnus, pomidorus ir raudonuosius pipirus ant kepimo pprieriaus 20×30 cm ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Skrudinti 190°C temperatūroje 1 val.
- Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti.
- Sudėti paskrudintas daržoves į trintuvo ąsotį, tvirtai uždėti dangtį ir pasirinkti programą „Soup“/Sriubos/.
- Supilti sutrintas daržoves, sultinį, pieną, druską, pipirus ir papriką į vidutinio dydžio puodą.
- Virti ant lėtos ugnies 20 min, kad pilnai atsiskleistų sriubos skonis.