Švelni paprikų ir pomidorų sriuba

  • 1/8 a. š. paprikos
  • 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 3/4 a. š. košerinės ar jūros druskos
  • 120 ml neriebaus pieno
  • 120 ml daržovių sultinio
  • 1 š. alyvuogių aliejaus
  • 2 raudonieji pipirai be sėklų ir stambiai supjaustyti
  • 900 g pomidorų ketvirčių
  • 1 vid. dydžio svogūnas, stambiai pjaustytas
  • 3 skiltelės česnako

Instrukcijos

  1. Sudėti česnaką, svogūnus, pomidorus ir raudonuosius pipirus ant kepimo pprieriaus 20×30 cm ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Skrudinti 190°C temperatūroje 1 val.
  2. Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti.
  3. Sudėti paskrudintas daržoves į trintuvo ąsotį, tvirtai uždėti dangtį ir pasirinkti programą „Soup“/Sriubos/.
  4. Supilti sutrintas daržoves, sultinį, pieną, druską, pipirus ir papriką į vidutinio dydžio puodą.
  5. Virti ant lėtos ugnies 20 min, kad pilnai atsiskleistų sriubos skonis.