Tradicinis kepsnių padažas

  • 1 š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/2 vid. dydžio svogūno
  • 180 ml trintų pomidorų
  • 3 š. vorčesterio padažo
  • 2 š. melasos
  • 1 a. š. skystų dūmų
  • 1/2 a. š. maltų garstyčių
  • 1 a. š. obuolių sidro acto
  • 1/4 a. š. košerinės ar jūros druskos
  • 1/2 a. š. malto  kumino
  • 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 žiupsnis maltų kajeno pipirų

Instrukcijos

  1. Ant vidutinės liepsnos įkaitinti aliejų keptuvėje.
  2. Sudėti česnaką, svogūnus ir kepti, kol suminkštės ir pasidarys permatomi.
  3. Sudėti likusius ingredientus  į keptuvę ir gerai išmaišyti.  Kepinti ant lengvos ugnies 10 min.
  4. Atvėsinti ir tada sudėti mišinį į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį.
  5. Trinti pasirinkus „Sauces”/Padažai/ ciklą arba Medium greičiu 30 sek.