Tradicinis kepsnių padažas

- 1 š. alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- 1/2 vid. dydžio svogūno
- 180 ml trintų pomidorų
- 3 š. vorčesterio padažo
- 2 š. melasos
- 1 a. š. skystų dūmų
- 1/2 a. š. maltų garstyčių
- 1 a. š. obuolių sidro acto
- 1/4 a. š. košerinės ar jūros druskos
- 1/2 a. š. malto kumino
- 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 žiupsnis maltų kajeno pipirų
Instrukcijos
- Ant vidutinės liepsnos įkaitinti aliejų keptuvėje.
- Sudėti česnaką, svogūnus ir kepti, kol suminkštės ir pasidarys permatomi.
- Sudėti likusius ingredientus į keptuvę ir gerai išmaišyti. Kepinti ant lengvos ugnies 10 min.
- Atvėsinti ir tada sudėti mišinį į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį.
- Trinti pasirinkus „Sauces”/Padažai/ ciklą arba Medium greičiu 30 sek.