Užkandinis pyragas su sūriu

- 1 a. š. sviesto
- 1 riekelė viso grūdo kvietinės duonos, paskrudintos ir suketvirčiuotos
- 1 didelis kiaušinis
- 3 didelių kiaušinių baltymai
- 4 pak. (240 ml) „Neufchâtel“ sūrio, ketvirčiuoto
- 180 ml artišokų šerdys,supakuotos vandenyje ir nusausintos
- 2 žalieji svogūnai, apipjaustyti ir stambiai supjaustyti
- 1 česnako skiltelė, stambiai supjaustyta
- 240 ml fetos sūrio
- 1/2 a. š. džiovintų raudonėlių
- 1/2 a. š. džiovintų bazilikų
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 160°C.
- Patepti sviestu paskrudintą duoną ir sudėti į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir paspausti „Pulse“/Plakti/ 4–6 k. arba kol gausis norimo rupumo trupiniai. Sutrintą masę, paspaudžiant, sudėti į 20 cm tortų formą nuimamais šonais.
- Sudėti kiaušinių baltymus ir Neufchâtel sūrį į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 4–6 k.
- Sudėti artišokus, žaliuosius svogūnus, česnaką, fetos sūrį, raudonėlį ir baziliką. Tvirtai uždėti dangtį ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 3–5 k.
- Supilti mišinį ant suformuoto trupininio pagrindo ir kepti 35 min arba kol centrinė kepinio dalis iškeps. Atvėsinti ant padėklo 30 min.
- Uždengti ir šaltai palaikyti bent 4 val. prieš patiekiant.