Užkandinis pyragas su sūriu

  • 1 a. š. sviesto
  • 1 riekelė viso grūdo kvietinės duonos, paskrudintos ir suketvirčiuotos
  • 1 didelis kiaušinis
  • 3 didelių kiaušinių baltymai
  • 4 pak. (240 ml) „Neufchâtel“ sūrio, ketvirčiuoto
  • 180 ml artišokų šerdys,supakuotos vandenyje ir nusausintos
  • 2 žalieji svogūnai, apipjaustyti ir stambiai supjaustyti
  • 1 česnako skiltelė, stambiai supjaustyta
  • 240 ml fetos sūrio
  • 1/2 a. š. džiovintų raudonėlių
  • 1/2 a. š. džiovintų bazilikų

Instrukcijos

  1. Įkaitinti orkaitę iki 160°C.
  2. Patepti sviestu paskrudintą duoną ir sudėti į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti dangtį ir paspausti „Pulse“/Plakti/ 4–6 k. arba kol gausis norimo rupumo trupiniai. Sutrintą masę, paspaudžiant,  sudėti į 20 cm tortų formą nuimamais šonais.
  3. Sudėti kiaušinių baltymus  ir Neufchâtel sūrį į trintuvo ąsotį. Tvirtai uždėti  dangtį ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 4–6 k.
  4. Sudėti artišokus, žaliuosius svogūnus, česnaką, fetos sūrį, raudonėlį ir baziliką. Tvirtai uždėti dangtį ir paspausti “Pulse“/Plakti/ 3–5 k.
  5. Supilti mišinį ant suformuoto trupininio pagrindo ir kepti 35 min arba kol centrinė kepinio dalis iškeps. Atvėsinti ant padėklo 30 min.
  6. Uždengti ir šaltai palaikyti bent 4 val. prieš patiekiant.