Vaisių užkandžiai
- 450 g įvairių uogų
- 120 ml 100% vaisių sulčių
- 60 ml cukraus, medaus ar agavės
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 3 š. želatinos arba 5 želatinos lapeliai
Instrukcijos
- Sudėti uogas ir supilti sultis į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti „Smoothie”/Glotnutis/ ciklą. Jei norite pašalinti sėklas iš tiekiamo užkandžio, perkoškite sutrintą tyrę.
- Pakaitinti uogų tyrę, saldiklį ir vanilę keptuvėje ant vidutinės kaitros liepsnos, kol atsiras burbuliukų. Nuimti nuo kaitvietės ir, lėtai maišant, ištirpinti želatiną.
- Supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą 20×30 cm ir laikyti šaldytuve mažiausiai 1
- Kai patiekalas bus sustingęs, nuimti nuo skardos ir supjaustyti gabalėliais.