Vaisių užkandžiai

  • 450 g įvairių uogų
  • 120 ml 100% vaisių sulčių
  • 60 ml cukraus, medaus ar agavės
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 3 š. želatinos arba 5 želatinos lapeliai

Instrukcijos

  1. Sudėti uogas ir supilti sultis į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti „Smoothie”/Glotnutis/ ciklą. Jei norite pašalinti sėklas iš tiekiamo užkandžio, perkoškite sutrintą tyrę.
  2. Pakaitinti uogų tyrę, saldiklį ir vanilę keptuvėje ant vidutinės kaitros liepsnos, kol atsiras burbuliukų. Nuimti nuo kaitvietės ir, lėtai maišant, ištirpinti želatiną.
  3. Supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą 20×30 cm ir laikyti šaldytuve mažiausiai 1
  4. Kai patiekalas bus sustingęs, nuimti nuo skardos ir supjaustyti gabalėliais.