Vegetariškas juodųjų pupelių mėsainis

- 1 a. š. alyvuogių aliejaus
- 80 g pievagrybių, nuplautų ir stambiai supjaustytų
- 75 g pūstų kukurūzų branduolių
- 25 g svogūno, stambiai pjaustyto
- 240 ml šviežių špinatų, šiek tiek suspaustų
- 1/2 a. š. česnako miltelių
- 1/4 a. š. košerinės druskos
- 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 1/16 a. š. maltų kajeno pipirų
- 2 š. traiškytų avižų
- 1/2 š. linų sėmenų
- 1 š. vandens
- 80 ml virtų rudųjų ryžių
- 60 ml paprikos, stambiai pjaustytos
- 1/16 a. š. karijos arba čìlinio algarobo, natūralus skystasis dūmas pasirinktinai
- 180 ml juodųjų arba pinto konservuotų pupelių, nuskalautų
- 1/8 a. š. maltos paprikos
Instrukcijos
- Apkepinti daržoves aliejuje su prieskoniais.
- Sudėti avižas ir linų sėmenis į Twister trintuvo ąsotį ir uždėti Twister dangtį ant trintuvo ąsočio. Prilaikyti Twister dangtį ir trint Low greičiu 10-12 sek; proceso metu sukti Twister dangtį prieš laikrodžio rodyklę.
- Supilti vandenį, sudėti pupeles ir ryžius į trintuvo ąsotį; uždėti Twister dangtį ant trintuvo ąsočio. Viena ranka prilaikyti Twister dangtį, kita ranka paspausti „Pulse“/Plakti/ 6-8 k. (proceso metu sukti Twister dangtį prieš laikrodžio rodyklę).
- Sudėti apkepintas daržoves į Twister trintuvo ąsotį ir uždėti dangtį. Viena ranka prilaikyti Twister dangtį, kita ranka paspausti „Pulse“/Plakti/ 6-10 k., kol gausis norima konsistencija. (proceso metu vėl sukti Twister dangtį prieš laikrodžio rodyklę).
- Suformuoti mėsos paplotėlį iš sutrintos masės. Įkaitinti riebalais pateptą keptuvę ant vidutinės/vidutinės padidintos liepsnos ir apkepti abi paplotėlio puses, kol pilnai perkeps.
- Patiekti mėgstamoje bandelėje su mėgstamu garnyru.