Vegetariškas juodųjų pupelių mėsainis

  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus
  • 80 g pievagrybių, nuplautų ir stambiai supjaustytų
  • 75 g pūstų kukurūzų branduolių
  • 25 g svogūno, stambiai pjaustyto
  • 240 ml šviežių špinatų, šiek tiek suspaustų
  • 1/2 a. š. česnako miltelių
  • 1/4 a. š. košerinės druskos
  • 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/16 a. š. maltų kajeno pipirų
  • 2 š. traiškytų avižų
  • 1/2 š. linų sėmenų
  • 1 š. vandens
  • 80 ml virtų rudųjų ryžių
  • 60 ml paprikos, stambiai pjaustytos
  • 1/16 a. š. karijos arba čìlinio algarobo, natūralus skystasis dūmas pasirinktinai
  • 180 ml juodųjų arba pinto konservuotų pupelių, nuskalautų
  • 1/8 a. š. maltos paprikos

Instrukcijos

  1. Apkepinti daržoves aliejuje su prieskoniais.
  2. Sudėti avižas ir linų sėmenis į  Twister trintuvo ąsotį ir uždėti Twister dangtį ant trintuvo ąsočio. Prilaikyti Twister dangtį ir trint Low greičiu 10-12 sek; proceso metu sukti Twister dangtį prieš laikrodžio rodyklę.
  3. Supilti vandenį, sudėti pupeles ir ryžius į trintuvo ąsotį; uždėti Twister dangtį ant trintuvo ąsočio. Viena ranka prilaikyti Twister dangtį, kita ranka paspausti  „Pulse“/Plakti/ 6-8 k. (proceso metu sukti Twister dangtį prieš laikrodžio rodyklę).
  4. Sudėti apkepintas daržoves į  Twister trintuvo ąsotį ir uždėti dangtį. Viena ranka prilaikyti Twister dangtį, kita ranka paspausti „Pulse“/Plakti/ 6-10 k., kol gausis norima konsistencija. (proceso metu vėl sukti Twister dangtį prieš laikrodžio rodyklę).
  5. Suformuoti mėsos paplotėlį iš sutrintos masės. Įkaitinti riebalais pateptą keptuvę ant vidutinės/vidutinės padidintos liepsnos ir apkepti abi paplotėlio puses, kol pilnai perkeps.
  6. Patiekti mėgstamoje bandelėje su mėgstamu garnyru.