Žaliasis humusas su keptais žiediniais kopūstais

Ieškote ko nors ypatingo ir kitokio vakarienei? Nustebinkite save šiuo skonių deriniu. Šilkinis ir žolelėmis pagardintas humusas su traškiais ant grotelių keptais žiediniais kopūstais.
Ant grotelių keptas žiedinis kopūstas:
- 1 žiedinis kopūstas
- 1 v. š. rūkytos paprikos
- 1 v. š. česnako miltelių
- 1 v. š. svogūnų miltelių
- 2 a. š. čili dribsnių
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
Žaliasis humusas:
- 2 x 400 g šparaginių pupelių
- 50 g špinatų
- 20 g šviežių bazilikų
- 20 g šviežios kalendros
- 2 a. š. česnako miltelių
- 30 g parmezano
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. klevų sirupo
- šiek tiek vandens arba pieno
- druskos ir pipirų
Paruošimas:
- Žiedinį kopūstą nuvalykite ir supjaustykite nedideliais žiedynais.
- Pagardinkite žiedynus alyvuogių aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis ir kepkite 200 °C temperatūroje 25-30 min.
- Sumaišykite visus žaliojo humuso ingredientus iki vientisos masės, jei reikia, įpilkite vandens arba pieno.
- Patiekite humusą lėkštėje, ant viršaus uždėkite keptų žiedinių kopūstų ir papuoškite pagal pageidavimą.