Žaliųjų žirnelių sriuba

- 2 skiltelės česnako
- 1 vid. dydžio svogūnas, ketvirčiais
- 240 ml kiaulės šoninės kubeliais
- 2 morkos, stambiai supjaustytos
- 2 salierų kotai, stambiai supjaustyti
- 1 š. šviežių žaliųjų citrinų sulčių
- 1,4 l vištienos ar daržovių sultinio
- 450 g žaliųjų žirnių, skaldytų, nuplautų
- 2 lauro lapai
- 1 a. š. košerinės ar jūros druskos
- 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos
- Sudėti česnaką ir svogūną į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse“/Plakti/ 4-5 k. kol ingredientai susmulkės.
- Dideliame troškintuve apkepinti česnaką, svogūną ir šoninę kubeliais, kol svogūnai taps permatomi ir šoninė apkeps.
- Sudėti morkas, salierus, įpilti pakankamai vandens, kad apsemtų daržoves, į trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Paspausti „Pulse“/Plakti/ 10-12 k., kol daržovės susmulkės.
- Nusunkti vandenį ir sudėti daržoves bei visus likusiusingredientus į troškintuvą su svogūnais, česnaku ir šonine.
- Užvirinti, tada sumažinti kaitrą ir lėtai virti 1½-2 val. arba tol, kol suminkštės žirniai, jei reikia, įpilti dar vandens. Išimti lauro lapelius.
- Įpilti 2 puodelius sriubos į švarų trintuvo ąsotį ir tvirtai uždėti dangtį. Pasirinkti “Sauces”/Padažai/.
- Supilti atgal į sriubą ir išmaišyti, kad sutirštėtų. Patiekti karštą.