Didžioji dalis mano gyvenimo sukasi virtuvėje

Didžioji dalis mano gyvenimo sukasi virtuvėje – joje ne tik gaminu maistą šeimai, bet ir dirbu. Naujų skonių ieškojimas ir nebandytų receptų gamyba yra mano kasdienybė. Todėl kalbant apie virtuvės prietaisus nesileidžiu į kompromisus – kokybė yra mano prioritetas. Prieš Blendtec esu turėjusi keletą paprastų smulkintuvų. Spėkite, kiek nervų jie man kainavo? Esu sudeginusi ne vieną variklį bandydama pagaminti avinžirnių miltus, riešutų sviestą ar kitus galios reikalaujančius darbus! Todėl dabar man svarbiausia, kad virtuvės prietaisai būtų galingi ir ilgaamžiai. Būtent toks ir yra Blendtec smulkintuvas, kurį vadinu savo geriausiu draugu virtuvėje.

Kadangi gaminu tikrai daug, savo virtuvės nebeįsivaizduoju be profesionalaus smulkintuvo. Tik atradusi Blendtec supratau, kas yra tikras šilko švelnumo smoothie. Bet šilkinių glotnučių gamyba su šiuo prietaisu tikrai neapsiriboju. Stengiuosi, kad mano šeimos mityba būtų sveika ir subalansuota, todėl man ypatingai svarbu, kad su Blendtec pagalba galiu pagaminti ne tik pačius patiekalus (kokteilius, padažus, sriubas, tyreles), bet ir jų sudedamąsias dalis. Nebeperku gana brangiai kainuojančių produktų: riešutų sviesto, augalinio pieno, riešutų ar kitų miltų be glitimo – visus šiuos produktus pasigaminu pati lengvai ir greitai, o svarbiausia – esu užtikrinta pačia geriausia sudėtimi, nes gaminu pati be jokių nereikalingų priedų. Be šilkinių glotnučių, augalinio pieno, įvairių miltų ir riešutų sviesto dar Blendtec visada naudoju gaminant trintas sriubas, humusą ir kitas užtepėles, įvairius padažus, tešlą įvairiems kepiniams, blynams ir vafliams, sveikus desertus ir ledus. Gimus sūnui jo primaitinimo kelionė taip pat neapsiėjo be smulkintuvo pagalbos – su Blendtec pagalba gaminau įvairias vaikiškas tyreles.

Savo Blendtec naudoju beveik kasdien jau trečius metus. Kasdienybėje pagelbėja gaminant įvairius patiekalus, na o sekmadieniais mano Blendtec’as sunkiai dirba – tai diena, kai jo pagalba gaminu savaitės paruoštukus – papildau ištuštėjusius miltų indelius, gaminu įvairius riešutų sviestus, augalinį pieną, humusą ar kokią kitą sveiką užtepėlę, dažnai pasiruošiu ir sveikų energijos rutuliukų ar batonėlių. Taip padirbėjus sekmadienį labai pagelbėju sau darbo dienomis, savaitės paruoštukų dėka spintelių atsargos būna papildytos, o šaldytuve visada laukia sveiki užkandžiai.

Manau, kad geras smulkintuvas labai palengvina gyvenimą tiems, kurie virtuvėje praleidžia daug laiko, ir stengiasi maitintis sveikai. Jis ypatingai naudingas tiems, kurie laikosi tam tikros dietos ar mitybos būdo, turi alergijų mityboje arba mažų alergiukų šeimoje. Esant tokioms aplinkybėms tenka atrasti alternatyvų įprastiems produktams, o su galingo smulkintuvo pagalba juos galima pasigaminti pačiam.

Artėjant vasaros sezonui noriu pasidalinti nerealiu augalinių ledų receptu. Ar žinojote, kad užšaldžius gerai prinokusius bananus, o vėliau juos sutrynus, jie pavirsta į neparastai skanią, kreminę, ledus savo tekstūra primenančią masę? Tokie “ledai” pagaminti iš vos kelių produktų, jie yra augalinės kilmės, be pieno produktų, be pridėtinio cukraus. Sveiki ir skanūs, gaminkite šiltą dieną ir mėgaukitės – jie tikrai patiks visiems šeimos nariams! Šį kartą bananų ledus gainau su mangu, bet jūs galite rinktis savo mėgstamus vaisius ar uogas ir kaskart sukurti vis kitą ledų skonį.

4 porcijoms reikės:

  • 4 gerai prinokusių bananų
  • 1 gerai prinokusio mango
  • 50 g tiršto kokosų pieno
  • 1 v.š. laimo sulčių

Gaminame:

  1. Bananus supjaustome griežinėliais, mangą kubeliais ir užš
  2. Prieš gaminant ledus, vaisius 10 minučių palaikome kambario temperatūroje, kad jie šiek tiek suminkštėtų ir nebūtų kaip ledukai.
  3. Visus produktus sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Matysite, kad bananai gana greitai iš gabalėlių virsta kremu, bet jei taip nevyksta, leiskite jiems dar šiek tiek atitirpti.

Ledus galite valgyti vienus arba patiekti su įvairiais pagardais: vaisių gabalėliais, riešutais, pabarstukais. Nuotraukoje matote granola ir karamelės padažu pagardintus ledus. Beje, ledus  galite suporcijuoti ir valgyti iš karto. O jei iš karto valgyti nesinori, tuomet perkelkite masę į kepimo formą ir dėkite į šaldiklį. Prieš valgant palaikykite kambario temperatūroje apie 15 minučių, kol ledai šiek tiek suminkštės.

Rekomenduojami įrašai

Blendtec taimsed piimad

Kaip pasigaminti augalinį pieną

Augalinio pieno gėrimai yra puiki gyvulinės kilmės pieno alternatyva ir nepakeičiamas maistas tiems, kurie dėl įvairių priežasčių negali vartoti įprasto pieno. Pasigaminti augalinio pieno patiems visai nesudėtinga. Iš virtuvės įrangos jums prireiks …

Skaityti toliau

Blendtec puhastus

Kaip atlikti plaktuvo indo giluminį valymą

Šio įrašo pavadinimas gali skambėti kvailai, nes „Blendtec“ indai išsivalo beveik patys. Bet tiems, kurie žino tik senamadiškus plaktuvus, kuriuos išvalyti galima tik atsukus mentę, stengiantis apsaugoti guminę tarpinę ir neįsidurti į …

Skaityti toliau