Kaip pasigaminti augalinį pieną

Blendtec taimsed piimad

Augalinio pieno gėrimai yra puiki gyvulinės kilmės pieno alternatyva ir nepakeičiamas maistas tiems, kurie dėl įvairių priežasčių negali vartoti įprasto pieno. Pasigaminti augalinio pieno patiems visai nesudėtinga. Iš virtuvės įrangos jums prireiks tik galingesnio smulkintuvo. Nukošti geriausia per marlę, tačiau tiks ir švarus, medvilninis, virtuvinis rankšluostis. Jei augalinį pieną gaminate dažnai, verta įsigyti specialų maišelį riešutų pienui nukošti.

Blendtec

Riešutų pieną galite pagaminti beveik iš bet kokių riešutų. Daugelio mėgstamiausias yra anakardžių pienas ir migdolų pienas. Ir vienas, ir kitas yra natūraliai šiek tiek saldoki, bet anakardžių riešutus mirkyti reikia trumpai, o gaunama konsistencija – kreminė.

Pieną galima gaminti ir iš sėklų, ypač lengvai pagaminamas, maistingas yra kanapių sėklų pienas. Jį pagaminti tikrai lengva: sėklų nereikia mirkyti, o pagaminto pieno nukošti. Paimkite 100 g lukštentų kanapių sėklų ir 9 dl vandens. Norėdami pasaldinti ir išgauti sodresnį skonį, galite pridėti keletą datulių ir vanilės. Suplakite į vientisą masę. Gėrimą supilkite į stiklainį ar butelį, laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2–3 dienas.

Norėdami pagaminti avižų pieną, į plaktuvą supilkite 2,5 dl avižų dribsnių ir įpilkite 0,8–1 l vandens. Įpylus mažiau vandens, gėrimas bus tirštesnis, tačiau jūs galite rinktis pagal savo skonį. Taip pat galite pridėti šiek tiek medaus, klevų ar agavų sirupo. Trinkite maždaug minutę, kol avižiniai dribsniai bus daugiau ar mažiau susmulkinti  ir gėrimas susimaišys. Nebūtina pasiekti „šilkinio“ rezultato, nes tada avižų pienas gali tapti tąsus. Gautą skystį nukoškite ant sietelio per virtuvinį rankšluostį ar kelis kartus sulankstytą marlę. Tvirtai suspauskite audinį į vientisą gniužulą, kad išsunktumėte visą skystį. Gėrimą supilkite į stiklainį ar butelį, laikykite šaldytuve.

 

ANAKARDŽIŲ PIENAS

Šis riešutų pieno receptas yra skirtas anakardžių riešutams, tačiau jūs taip pat galite jį naudoti ir migdolams, lazdynų ar kitiems riešutams. Jei norite šiek tiek daugiau saldumo, prieš trindami įdėkite keletą datulių, medaus, klevų ar agavų sirupo. Pagardinti tinka ir cinamonu ar vanile.

Laikykite riešutų pieną stiklainyje ar butelyje šaldytuve, kur jis išsilaikys 2–3 dienas. Jei augalinį pieną išimsite iš šaldytuvo, prieš vartodami suplakite, kad gėrimo konsistencija būtų vientisa. Iš šių kiekių išeis apie 800 ml pieno.

 

150 g anakardžių riešutų

800 ml vandens

Žiupsnelis druskos

 

  1. Anakardžius mirkykite vandenyje 2–4 valandas. NB! Migdolus ir kitus riešutus mirkykite per naktį.

T

  1. Tada riešutus nusunkite ir kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu. Riešutus kartu su 800 ml švaraus vandens ir žiupsneliu druskos suberkite į trintuvą.

  1. Sutrinkite mišinį iki vientisos masės. Tam sugaišite 1–2 minutes.

Blendtec

  1. Gautą skystį perkoškite ant sietelio per tankią marlę.

  1. Išgręžkite marlę, kad išsunktumėte visą pieną.

Blendtec taimsed piimad

  1. Supilkite paruoštą gėrimą į butelį.

Blendtec taimsed piimad

 

 

 

 

 

 

Rekomenduojami įrašai