Žaliasis humusas su keptais žiediniais kopūstais

Ieškote ko nors ypatingo ir kitokio vakarienei? Nustebinkite save šiuo skonių deriniu. Šilkinis ir žolelėmis pagardintas humusas su traškiais ant grotelių keptais žiediniais kopūstais.  Ant grotelių keptas žiedinis kopūstas:  1 žiedinis kopūstas 1 v. š. rūkytos paprikos 1 v. š. česnako miltelių 1 v. š. svogūnų miltelių 2 a. š. čili dribsnių 2 v. š. […]

Kreminiai makaronai su avokadais

Puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei, o paruošiami vos per kelias minutes.  Jums reikės:  1 prinokusio avokado 1 puodelio špinatų lapų 200 g makaronų saujos šviežių bazilikų 2 v. š. alyvuogių aliejaus 2 skiltelės česnako 1 v. š. citrinos sulčių ½ a. š. čili dribsnių druskos ir pipirų sauja vyšninių pomidorų  Paruošimas: Makaronus išvirkite pagal […]

BUROKĖLIŲ HUMUSAS SU TRAŠKIOMIS BULVĖMIS

Orkaitėje keptos šiltos traškios bulvės su šilkiniu burokėlių humusu, graikišku jogurtu ir žolelėmis – tai derinys, kurį privalote išbandyti!  Traškios keptos bulvės:  1 kg šviežių bulvių 2 a. š. džiovintų krapų 1 a. š. džiovintų čiobrelių 1,5 v. š. jūros druskos 1 v. š . klevų sirupo  Burokėlių humusas:  3 vidutinio dydžio kepti burokėliai 400 […]

Paštetas

Paštetas

Paštetas yra nuostabiai skanus sumuštinių užpildas, praturtinsiantis jūsų stalą. Blendtec smulkintuvo pagalba jį paruošti namuose labai paprasta! Mėgstantiems aštresnį skonį, paštetą rekomenduojame gaminti su jautienos kepenėlėmis ir raudonuoju vynu. Tačiau jei norite švelnesnio skonio pašteto, rinkitės broilerių kepenėles ir baltąjį vyną. Jums reikės: 500 g jautienos kepenėlių 2 morkų 3-4 skiltelių česnako 1 raudonojo svogūno […]

Ramen

„Ramen“ – tai japoniška makaronų sriuba, kurią labai lengvai galima paruošti su blendtec smulkintuvu. Jums reikės: 750ml vištienos arba daržovių sultinio 2 skiltelių česnako 2.5cm gabalėlio nulupto imbiero 2 v.š. sojos padažo 1 v.š. sezamų aliejaus 1 a.š. miso pastos Druskos ir pipirų Priedai: 200g rameno makaronų 2 virti kiaušinių Smulkintų svogūnų laiškų Sezamo sėklų […]

KREMINĖ GRYBŲ SRIUBA

Rudens grybų sezonas – pats tinkamiausias metas gaminti kreminę ir kvapnią sriubą! Ingredientai: 2 v.š. alyvuogių aliejaus 4 smulkintos česnako skiltelės 2 susmulkinti porai 300 g susmulkintų baravykų arba pievagrybių 500 ml vištienos sultinio 250 ml 10% arba 35% riebumo grietinėlės 0,5 a.š. druskos juodųjų pipirų pagal skonį Paruošimas: Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. […]

Uogų šerbetas

Gaivus ir glotnus vasariškas šerbetas. Sveikesnė ledų alternatyva kai norisi kažko saldaus.

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas yra greitai pagaminamas, sveikas ir universalus užkandis, puikiai tinkantis vakarėliui. Šis mažai kaloringas, greitas užkandis yra puikus skaidulų šaltinis, todėl sotumo jausmas išlieka ilgiau.   Ingredientai: 1 skardinė (340 g) avinžirnių 1 šaukštelis druskos 2 skiltelės česnako 80 g sezamų pastos tahini 7-8 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių 2 šaukštai vandens 4-8 lašai […]

Pistacijų riešutų kremas

Jis tinka įvairiems pyragams, kokteiliams ir net ledams. Be to, itin lengvai pagaminamas.